aizvērt
open menu
facebook
Aicina Čiekurkalna un Mežaparka iedzīvotājus pieteikties tekstila savākšanai no privātmājām

Aicina Čiekurkalna un Mežaparka iedzīvotājus pieteikties tekstila savākšanai no privātmājām

Lai veicinātu dažādu atkritumu veidu šķirošanu, kā arī paplašinātu iedzīvotājiem iespējas atbrīvoties no nevajadzīgā apģērba, apaviem un mājas tekstila, SIA “Eco Baltia vide” kampaņas “Marts – tekstila šķirošanas mēnesis” ietvaros aicina Čiekurkalna un Mežaparka privātmāju iedzīvotājus līdz 24.martam pieteikties nevajadzīgo tekstilizstrādājumu bezmaksas savākšanai no mājsaimniecībām.  

Akcijā aicināti piedalīties privātmāju iedzīvotāji, un viss, kas jādara – jāizšķiro skapja saturs, nevajadzīgo apģērbu, apavus un mājas tekstilu jāievieto cieši aizsietos plastikāta maisos un jāpiesaka to savākšana, reģistrējoties ŠEIT vai zvanot pa tel.8717 un norādot aptuveno sašķirotā tekstila apjomu, kontaktinformāciju un precīzu savākšanas adresi. Akcijā nododamā tekstila apjomam jābūt vismaz 10kg apjomā.

Sašķirotā tekstila savākšana tiks nodrošināta 27. un 28. martā, laikā no 8:00, visas dienas garumā. Pēc pieteikšanās tiks nosūtīta apstiprinājuma SMS ar konkrēto tekstila savākšanas datumu. Savākšana tiks organizēta bezkontakta veidā un tā ir bez maksas. Sapakotajam apģērbam jābūt novietotam ārpus mājas un nožogotas teritorijas, lai mūsu darbinieki to varētu ērti savākt.

Iedzīvotāji aicināti nodot jebkāda veida apģērbu un apavus – gan jaunu, gan lietotu, tādu, kas izgājis no modes, ir apnicis vai ir nokalpojis savu laiku. Tāpat var nodot mājas tekstilu – segas, palagus, galdautus u.c. Galvenais nosacījums, lai nododamais tekstils nav bijis saskarsmē ar ķīmiskiem līdzekļiem, motoreļļām un citām vielām, nav pelējis un sadriskāts, kā arī tam jābūt sausam, pretējā gadījumā atkārtotu dzīvi tam piešķirt nav iespējams. Tāpat pie tekstila nav šķirojamas rotaļlietas, gumijas zābaki, kā arī slēpošanas plastmasas zābaki.

Tāpat SIA “Eco Baltia vide” atgādina, ka jebkurš interesents tekstilu var ievietot arī publiski pieejamos speciālajos tekstila šķirošanas konteineros, kas atrodas daudzviet Rīgā, kā arī Pierīgā un Ziemeļvidzemē. Precīzas šo konteineru atrašanās vietas pieejamas ŠEIT. Savukārt Rīgas Ziemeļu rajona un Vidzemes priekšpilsētas apkaimēs, kurās vēl pagaidām pastāvīgai lietošanai tekstila šķirošanas konteineri nav pieejami, visu marta mēnesi kampaņas “Marts-tekstila šķirošanas mēnesis” ietvaros novietoti mobilie šķirošanas konteineri. Tie atrodas Mežaparkā, Vecāķos, Vecmīlgrāvī, Čiekurkalnā un Berģos. Precīzas to atrašanās vietas pieejamas ŠEIT.

Plašāka informācija par kampaņu “Marts – tekstila šķirošanas mēnesis” pieejama ŠEIT, kā arī zvanot pa tel.8717 vai rakstot uz e-pastu info@ecobaltiavide.lv.

 

 

Saistītie raksti

Mīti un patiesība par kompozīta iepakojuma jeb dzērienu paku šķirošanu un pārstrādi

26/07/2024

Par kompozīta iepakojumu jeb dzērienu pakām, kurās tiek pildītas sulas, piens, kefīrs, arī vīns un citi dzērieni, valda dažādi mīti. Ir daļa atkritumu apsaimniekotāju un vides ekspertu, kas uzsver, ka tas ir pārstrādei derīgs materiāls. […]

“Eco Baltia vide” savos reģionos aicina šķirot arī dzērienu kartona iepakojumu jeb piena, kefīra, sulas u.c. pakas

18/07/2024

Attīstoties otrreizējo izejvielu pārstrādes iespējām pasaulē, palielinās to atkritumu daudzums, ko iedzīvotājiem iespējams šķirot dalīti no citiem atkritumiem. Piemēram, ja vēl pēdējos gados starp dažādiem iepakojumiem daudzviet netika pieņemts dzērienu kartona jeb kompozīta (dažādu materiālu […]

Derīgas lietas gluži par baltu velti. Saldū tapis otrreiz izmantojamu mantu skapis

16/07/2024

Lietu atkārtota izmantošana tāpat kā atkritumu šķirošana ir viens no ilgtspējīgiem ikdienas paradumiem, kas nereti tiek aizmirsts. Aktualizējot atkārtotas lietu izmantošanas nozīmi cilvēku ekoloģiskās pēdas mazināšanā un atgādinot, ka itin bieži tas, kas vienam var […]

“Eco Baltia vide” reizi mēnesī Skrundā nodrošinās klientu apkalpošanu klātienē

11/07/2024

No šā gada 1. jūlija vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” Kuldīgas novada Skrundas pilsētā un pagastā, kā arī Nīkrāces, Rudbāržu, Raņķu pagastā turpina sniegt sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus. Lai nodrošinātu pieejamāku klientu apkalpošanu ikvienam […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi