aizvērt
open menu
facebook
Aicina pēc svētkiem eglītes neizmest sadzīves atkritumos un no tām atbrīvoties videi draudzīgā veidā

Aicina pēc svētkiem eglītes neizmest sadzīves atkritumos un no tām atbrīvoties videi draudzīgā veidā

“Eco Baltia” vides apsaimniekošanas uzņēmumi nodrošina vairākas iespējas eglīšu nodošanai

Strauji tuvojas Ziemassvētki, kad tradicionāli svētku noskaņas radīšanai mājvietās, birojos un citviet tiek sagādāta un rotāta eglīte. Lai novērstu pēc svētkiem nozaļojošo eglīšu nonākšanu pilsētvidē vai atkritumu poligonos, “Eco Baltia” vides apsaimniekošanas uzņēmumi – SIA “Eco Baltia vide” un Siguldas pilsētas SIA “Jumis” aicina jau savlaicīgi apsvērt iespējas no šī svētku dekora atbrīvoties videi draudzīgā veidā. Uzņēmumi saviem klientiem nodrošinās vairākas iespējas eglītes nodot atkritumu šķirošanas laukumos vai pēc iepriekšēja pieteikuma – klienta adresē.

“Svētku laikā līdz ar iepirkšanās drudzi un svinību plānošanu nereti tiek piemirsts par apkārtējo vidi, tostarp atkritumiem, kuri itin bieži tieši svētku periodā rodas vairāk. Ziemassvētki ir zīmīgi ar dažāda veida iepakojumu, tomēr vēl redzamāks “viesis” mājās, no kura itin drīz tomēr nākas atvadīties, ir svētku egle.  Jau vairākus gadus sabiedrībai atgādinām par iespējām, kā videi saudzīgāk atbrīvoties no nozaļojošā kociņa, kā arī savos apkalpotajos reģionos nodrošinām to savākšanu. Pērn pēc Ziemassvētkiem nodrošinājām, ka vairāk nekā 3000 eglītes nonāk nevis sadzīves atkritumos, bet tiek pārstrādātas šķeldā vai apsaimniekotas kā bioloģiskie atkritumi. Šogad ceram, ka vēl vairāk cilvēku parūpēsies par to, lai eglīte uz visiem laikiem netiek apglabāta poligonā,”  aicina “Eco Baltia” vides apsaimniekošanas segmenta vadītājs Jānis Aizbalts.

“Eco Baltia” vides apsaimniekošanas uzņēmumi aicina pēc svētkiem eglītes neizmest atkritumu konteinerā. Tās var noderēt kā vērtīgs kurināmais vai komposta saturs tiem, kuriem pie mājas ir izveidota speciāla vieta komposta veidošanai. Tāpat, ja eglīte pēc svētkiem vēl ir zaļa, to var nodot arī briežu audzētavās, iepriekš ar tām sazinoties.

“Vienlaikus atgādinām, ka rūpes par vidi ir būtiskas arī pirms svētkiem. Tāpēc aicinām arī apdomāt jau eglītes iegādes vai ciršanas brīdī, ko ar to iesāksim pēc svētkiem. Dabai draudzīgāk noteikti iegādāties eglīti podiņā, ko pēc tam var iestādīt. Taču šogad eglītes aicinām ne tikai nodot, bet konkursā skolēniem “Mana svētku eglīte” arī radīt – šoreiz no dažādiem šķirotiem atkritumiem, piemēram, papīra, pudelēm, pudeļu korķīšiem, nevajadzīga apģērba un citiem izstrādājumiem. Aicinām būt atbildīgiem – pirms svētkiem izvēlēties videi saudzīgākos risinājumus, savukārt pēc – svētku pārpalikumus pienācīgi sakopt,” saka J. Aizbalts.

SIA “Eco Baltia vide” nozaļojošās eglītes bez maksas pieņems atkritumu šķirošanas laukumos/ pieņemšanas punktos:

  • Salaspilī, Rīgas ielā 115k, atkritumu šķirošanas laukuma darba laikā,
  • Ādažos, “Kadagas attīrīšanas ietaises”, atkritumu šķirošanas laukuma darba laikā,
  • Liepājā, Ezermalas ielā 11, atkritumu šķirošanas laukuma darba laikā,
  • Mārupē eglītes bez maksas tiks pieņemtas pieņemšanas punktos 2023.gada sākumā:

Tīrainē, Vecozolu ielā 45 (iepriekš Vecozolu 103):

  • 7.01. plkst.10 -14
  • 9.01. plkst.15 -19

Piņķos, “Notekās”, Meistaru iela:

  • 8.01. plkst.10 -14
  • 10.01.  plkst.15-19

 

SIA “Eco Baltia vide” vairākos apkalpotajos novados pēc iepriekšēja pieteikuma nodrošinās arī eglīšu augstumā līdz 2.5 metriem individuālu savākšanu no klientu adresēm:

  • Rīgas Ziemeļu rajonā un Vidzemes priekšpilsētā izvešana jāpiesaka, zvanot pa tel. 8717 vai rakstot uz e-pastu riga@ecobaltiavide.lv (bezmaksas izvešana jāpiesaka līdz 10.janvārim, bet pieteikumiem pēc tam pakalpojuma maksa būs 4.5 eiro/gb bez PVN (5.45 eiro/gb ar PVN)).
  • Liepājā (Jaunliepājas daļā) un Grobiņā notiks pēc iepriekšējas pieteikšanās pa tel. 22013939 vai e-pastu kurzeme@ecobaltiavide.lv (bezmaksas izvešana jāpiesaka līdz 20.janvārim, bet pieteikumiem pēc tam pakalpojuma maksa būs 4.5 eiro/gb bez PVN (5.45 eiro/gb ar PVN))
  • Saldū un Brocēnos eglīšu bezmaksas savākšana no adresēm notiks 14.janvārī, pakalpojumu piesakot līdz 10.janvārim pa tel. 22022418, e-pasts: saldus@ecobaltiavide.lv.
  • Mārupes novadā individuālā eglīšu izvešana jāpiesaka, zvanot pa tel. 8717 vai e-pastos marupe@ecobaltiavide.lv vai babite@ecobaltiavide.lv (pakalpojuma maksa 4.5 eiro/gb bez PVN (5.45 eiro/gb ar PVN)).

 

Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” klienti eglītes bez maksas varēs nodot šķirošanas laukumā “Zemdegas”, Siguldas novadā, tā darba laikā. Pēc iepriekšēja pieteikuma (Siguldas pilsētas robežās) Ziemassvētku eglīšu savākšana tiks nodrošināta arī no mājsaimniecībām un uzņēmumiem. Maksa par vienas eglītes augstumā līdz 2.5 metriem izvešanu ir 4,50 eiro + PVN/gab ( 5,45 eiro ar PVN). Pieteikties eglīšu izvešanai PSIA “JUMIS” klienti var, zvanot pa tel. 26112288 vai sūtot e-pastu uz info@jumis.lv.

Ja eglīte ir augstāka par 2.5 metriem, tad par tās izvešanas iespējām un pakalpojuma maksu jāsazinās individuāli. Atgādinām, ka eglītēm ir jābūt atbrīvotām no svētku rotājumiem.

Saistītie raksti

Mīti un patiesība par kompozīta iepakojuma jeb dzērienu paku šķirošanu un pārstrādi

26/07/2024

Par kompozīta iepakojumu jeb dzērienu pakām, kurās tiek pildītas sulas, piens, kefīrs, arī vīns un citi dzērieni, valda dažādi mīti. Ir daļa atkritumu apsaimniekotāju un vides ekspertu, kas uzsver, ka tas ir pārstrādei derīgs materiāls. […]

“Eco Baltia vide” savos reģionos aicina šķirot arī dzērienu kartona iepakojumu jeb piena, kefīra, sulas u.c. pakas

18/07/2024

Attīstoties otrreizējo izejvielu pārstrādes iespējām pasaulē, palielinās to atkritumu daudzums, ko iedzīvotājiem iespējams šķirot dalīti no citiem atkritumiem. Piemēram, ja vēl pēdējos gados starp dažādiem iepakojumiem daudzviet netika pieņemts dzērienu kartona jeb kompozīta (dažādu materiālu […]

Derīgas lietas gluži par baltu velti. Saldū tapis otrreiz izmantojamu mantu skapis

16/07/2024

Lietu atkārtota izmantošana tāpat kā atkritumu šķirošana ir viens no ilgtspējīgiem ikdienas paradumiem, kas nereti tiek aizmirsts. Aktualizējot atkārtotas lietu izmantošanas nozīmi cilvēku ekoloģiskās pēdas mazināšanā un atgādinot, ka itin bieži tas, kas vienam var […]

“Eco Baltia vide” reizi mēnesī Skrundā nodrošinās klientu apkalpošanu klātienē

11/07/2024

No šā gada 1. jūlija vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” Kuldīgas novada Skrundas pilsētā un pagastā, kā arī Nīkrāces, Rudbāržu, Raņķu pagastā turpina sniegt sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus. Lai nodrošinātu pieejamāku klientu apkalpošanu ikvienam […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi