aizvērt
open menu
facebook
Apvienoti AS “Eco Baltia” grupas vides apsaimniekošanas uzņēmumi SIA “Eco Baltia vide” un SIA “Eko Kurzeme”

Apvienoti AS “Eco Baltia” grupas vides apsaimniekošanas uzņēmumi SIA “Eco Baltia vide” un SIA “Eko Kurzeme”

Lai vienkāršotu uzņēmumu pārvaldību, efektivizētu un optimizētu to darbību, uzlabotu sniegto pakalpojumu kvalitāti klientiem un izveidotu vienotus juridiskās un finanšu pārvaldības principus, apvienoti Baltijā pēc apgrozījuma lielākās vides apsaimniekošanas un atkritumu pārstrādes grupas AS “Eco Baltia” vides sektora uzņēmumi SIA “Eco Baltia vide” un SIA “Eko Kurzeme”.

Reorganizācijas rezultātā SIA “Eko Kurzeme” ir pārstājusi eksistēt kā atsevišķa juridiska persona un visas uzņēmuma tiesības un saistības pārgājušas SIA “Eco Baltia vide”.

Viens no būtiskākajiem AS “Eco Baltia” stratēģiskajiem mērķiem ir uzņēmuma procesu un pārvaldības efektivizācija. Tāpēc, meklējot aizvien jaunus risinājumus tā īstenošanai, AS “Eco Baltia” akcionāri šogad pieņēma lēmumu apvienot uzņēmumus SIA “Eko Kurzeme” un SIA “Eco Baltia vide”,” skaidro AS “Eco Baltia” valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs. “Mums kā grupai ir svarīgi domāt plašāk, lai veicinātu ne tikai uzņēmuma, bet arī visas nozares attīstību. Jau šobrīd esam uzņēmuši arvien straujāku kursu uz izaugsmi Baltijā un vēl plašāk. Šā gada pirmajā pusē esam noslēguši vērienīgu darījumu par Lietuvas uzņēmuma “Ecoservice” vairākuma akciju iegādi. Tādējādi kļūstam spēcīgāki gan teritoriāli, gan pieredzes ziņā. Un turpmāk šo Baltijas mēroga pieredzi esam gatavi ienest vides apsaimniekošanas jomā Latvijā un kā vērtību piešķirt arī Kurzemes reģionam.”

Pēc apvienošanās SIA “Eco Baltia vide” turpina sniegt visus vides apsaimniekošanas pakalpojumus līdzšinējās atkritumu apsaimniekošanas teritorijās, kā arī SIA “Eko Kurzeme” novados līdzšinējā kārtībā.

SIA “Eco Baltia vide” valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts: “Šīs izmaiņas ļaus stiprināt līdz šim divu neatkarīgi strādājošu vides apsaimniekošanas uzņēmumu darbību, veidot pakalpojumus arvien augstākā līmenī, ne tikai attīstot šķirošanas infrastruktūru, bet laika gaitā arī Kurzemes reģionos pārejot uz videi draudzīgāku atkritumu savākšanas transportu, ko esam ieviesuši Rīgā un Pierīgā. “Eco Baltia vide” un “Eko Kurzeme” apvienošana nekādā mērā neietekmēs iedzīvotājiem līdz šim sniegtos pakalpojumus – tie tiks nodrošināti kā līdz šim un nepārtrauktā režīmā. Tāpat, kas mums kā uzņēmumam ir ļoti svarīgi, esošās vai jaunās pozīcijās tiks saglabātas arī uzņēmumos jau strādājošo darbinieku darba vietas.”

Visi iepriekš noslēgtie līgumi ar SIA “Eko Kurzeme” klientiem paliek spēkā, un klientu ērtībai tiek saglabāts arī norēķinu konts. Tas nozīmē, ka pēc uzņēmumu SIA “Eco Baltia vide” un SIA “Eko Kurzeme” apvienošanās klientiem tiek saglabāti esošie pakalpojumi un to nosacījumi, ietverot arī līdzšinējos atkritumu izvešanas grafikus. Tāpat nemainīgi tiek nodrošinātas līdzšinējās atkritumu šķirošanas iespējas un citi ikdienas pakalpojumi, ieskaitot klientu apkalpošanas centrus un tālruņus gan Liepājā, gan Saldū. Pēc reorganizācijas turpmākos norēķinus par saņemtajiem pakalpojumiem plānots veikt uz SIA “Eco Baltia vide” rekvizītiem.

Līdz uzņēmumu reorganizācijai SIA “Eco Baltia vide” vides apsaimniekošanas pakalpojumus Latvijā sniedza astoņās teritorijās – Rīgas Ziemeļu rajonā un Vidzemes priekšpilsētā, Babītē, Mārupē, Salaspilī, Ādažos, Tērvetē, Aucē un Vecumniekos, savukārt SIA “Eko Kurzeme” pakalpojumus nodrošināja daļā Liepājas, kā arī Aizputes, Grobiņas, Pāvilostas, Saldus, Brocēnu, Durbes un Skrundas teritorijās. Turpmāk visos minētajos reģionos darbību sniegs viens uzņēmums – SIA “Eco Baltia vide”.

Saistītie raksti

Mīti un patiesība par kompozīta iepakojuma jeb dzērienu paku šķirošanu un pārstrādi

26/07/2024

Par kompozīta iepakojumu jeb dzērienu pakām, kurās tiek pildītas sulas, piens, kefīrs, arī vīns un citi dzērieni, valda dažādi mīti. Ir daļa atkritumu apsaimniekotāju un vides ekspertu, kas uzsver, ka tas ir pārstrādei derīgs materiāls. […]

“Eco Baltia vide” savos reģionos aicina šķirot arī dzērienu kartona iepakojumu jeb piena, kefīra, sulas u.c. pakas

18/07/2024

Attīstoties otrreizējo izejvielu pārstrādes iespējām pasaulē, palielinās to atkritumu daudzums, ko iedzīvotājiem iespējams šķirot dalīti no citiem atkritumiem. Piemēram, ja vēl pēdējos gados starp dažādiem iepakojumiem daudzviet netika pieņemts dzērienu kartona jeb kompozīta (dažādu materiālu […]

Derīgas lietas gluži par baltu velti. Saldū tapis otrreiz izmantojamu mantu skapis

16/07/2024

Lietu atkārtota izmantošana tāpat kā atkritumu šķirošana ir viens no ilgtspējīgiem ikdienas paradumiem, kas nereti tiek aizmirsts. Aktualizējot atkārtotas lietu izmantošanas nozīmi cilvēku ekoloģiskās pēdas mazināšanā un atgādinot, ka itin bieži tas, kas vienam var […]

“Eco Baltia vide” reizi mēnesī Skrundā nodrošinās klientu apkalpošanu klātienē

11/07/2024

No šā gada 1. jūlija vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” Kuldīgas novada Skrundas pilsētā un pagastā, kā arī Nīkrāces, Rudbāržu, Raņķu pagastā turpina sniegt sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus. Lai nodrošinātu pieejamāku klientu apkalpošanu ikvienam […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi