aizvērt
open menu
facebook
Atkritumu šķirošanas iespējas Ādažu novadā

Atkritumu šķirošanas iespējas Ādažu novadā

Vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide”, nodrošinot sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Ādažu novadā, piedāvā iedzīvotājiem arī dažādas atkritumu šķirošanas iespējas. Jau šobrīd novadnieki dalīti no kopējiem atkritumiem var atbrīvoties no vieglā iepakojuma jeb plastmasas, papīra, metāla iepakojuma, stikla taras, bioloģiski noārdāmajiem atkritumiem, tekstilizstrādājumiem, savu laiku nokalpojušās elektrotehnikas, baterijām un citiem atkritumu veidiem.

Vieglā iepakojuma un stikla taras šķirošana

Ādažu novada iedzīvotāji iepakojumus un stikla taru var šķirot vairāk nekā 60 publiski pieejamajos šķirošanas punktos. To atrašanās vietas pieejamas ŠEIT. Savukārt tie SIA “Eco Baltia vide” klienti, kuri vēlas šķirot atkritumus pie mājas, var pieteikties individuāliem risinājumiem. Juridiskās personas – uzņēmumi, namu apsaimniekotāji u.c. var pieteikties dalītās vākšanas konteineriem novietošanai savā adresē, savukārt privātmāju iedzīvotājiem ir iespēja par vienas reizes maksu iegādāties speciālas šķirošanas somas tilpumos 60l vai 120l. To cenas pieejamas ŠEIT.

Individuālos šķirošanas konteinerus vai somas var pieteikt, rakstot uz e-pastu adazi@ecobaltiavide.lv vai zvanot pa tel.8717.

Atgādinām, ka vieglā iepakojuma un stikla izvešana tiek nodrošināta bez maksas. Taču būtiski, ka šie atkritumi tiek šķiroti pareizi. Ar šķirošanas pamācībām aicinām iepazīties šeit – vieglais iepakojums; stikla tara.

 

Bioloģiski noārdāmo atkritumu šķirošana

Šo atkritumu apsaimniekošana novadā tiek nodrošināta gan publiskajos šķirošanas punktos, gan individuāli – pie mājvietām. Ādažu novadā publiskai lietošanai izvietoti vairāk nekā 30 bioloģisko atkritumu šķirošanas konteineri. To atrašanās vietas pieejamas ŠEIT. Tāpat iedzīvotājiem ir iespēja pieteikties speciālajiem bioloģisko atkritumu dalītās vākšanas konteineriem lietošanai pie mājvietām. Pieteikšanās, rakstot uz e-pastu adazi@ecobaltiavide.lv vai zvanot pa tel.8717.

Publiskajās bioloģisko atkritumu nodošanas vietās no šiem atkritumiem var atbrīvoties bez maksas. Savukārt, piesakot šķirošanu pie mājām, bioloģisko atkritumu izvešana tiek nodrošināta par pazeminātu cenu – 12,80Eiro/m3 + PVN.

Informācija par to, ko drīkst šķirot pie bioloģiski noārdāmajiem atkritumiem, pieejama ŠEIT.

 

Elektrotehnikas un bateriju šķirošana

SIA “Eco Baltia vide” Ādažu novada iedzīvotājiem piedāvā nolietotās elektrotehnikas bezmaksas savākšanu no klienta adreses. Kopā ar tehniku iespējams atbrīvoties arī no izlietotajām baterijām un akumulatoriem. Pieteikšanās pakalpojumam, rakstot uz e-pastu adazi@ecobaltiavide.lv vai zvanot pa tel.8717. Tāpat informējam, ka baterijas ir iespējams nogādāt un ievietot tirdzniecības vietās uzstādītajās speciālajās bateriju šķirošanas kastēs, kurās daudzviet iespējams ievietot arī mazo elektrotehniku.

 

Tekstila šķirošana

Kopš 2020.gada Ādažu iedzīvotāji divās vietās speciālos dalītās vākšanas konteineros var bez maksas nodot arī tekstilizstrādājumus. Šajos konteineros var ievietot visa veida apģērbus un apavus, kas nokalpojuši savu laiku, izgājuši no modes vai vienkārši apnikuši, kā arī mājas tekstilu (palagus, galdautus, aizkarus u.c.). Savukārt konteineros nedrīkst ievietot slapju, pelējušu, sadriskātu apģērbu, kā arī tekstilu, kas bijis saskarsmē ar ķīmiskām vielām (motoreļļām u.c.).

Tekstila šķirošanas konteineru atrašanās vietas pieejamas ŠEIT.

 

Atkritumu šķirošanas laukums “Kadagas attīrīšanas ietaises”

Iedzīvotāji no šķirotajiem atkritumiem aicināti atbrīvoties arī, nogādājot tos uz atkritumu šķirošanas laukumu, kas atrodas Kadagā, Ādažu novadā, “Kadagas attīrīšanas ietaises”. Šajā laukumā iedzīvotāji var nodot gan vieglo iepakojumu un stikla taru, gan cita veida atkritumus – elektrotehniku, baterijas, metālu, spuldzes, logu stiklu, lielgabarīta atkritumus u.c. Plašāka informācija par laukumā pieņemtajiem atkritumu veidiem un šķirošanas laukuma darba laikiem pieejama ŠEIT.

SIA “Eco Baltia vide” atgādina, ka, šķirojot atkritumus, iespējams parūpēties par tīru, sakoptu apkārtējo vidi. Visi sašķirotie atkritumi nonāk pārstrādē, tādējādi veicinot aprites ekonomiku, mazinot pirmreizējo dabas resursu izmantošanu ražošanā. Vienlaikus, šķirojot atkritumus, iespējams samazināt izdevumus par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, jo lielu daļu atkritumus iespējams dalīti nodot bez maksas.

 

Plašāka informācija par SIA “Eco Baltia vide” piedāvātajām šķirošanas iespējām un citiem pakalpojumiem pieejama www.ecobaltiavide.lv, kā arī zvanot pa tel.8717 vai rakstot uz e-pastu adazi@ecobaltiavide.lv.

Saistītie raksti

“Eco Baltia vide” pilotprojektā “Pūt vai nepūt?!” vērtēs bioloģisko atkritumu šķirošanas kvalitāti

24/04/2024

Ar mērķi apzināt pašreizējos traucējošos faktorus bioloģiski noārdāmo atkritumu šķirošanā, kā arī novērtēt esošo bioloģisko atkritumu šķirošanas kvalitāti, vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” sadarbībā ar māju apsaimniekotājiem SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) un […]

Iedzīvotājiem pieejami atjaunoti materiāli par atkritumu šķirošanu

23/04/2024

Latvijā ik gadu tiek radīti vairāk nekā 800 tūkstoši tonnu sadzīves atkritumu, no kuriem sašķiroti un pārstrādāti tiek nepilna puse. Lai veicinātu un uzlabotu šķirošanas rezultātus un lai pēc iespējas lielāks atkritumu apjoms nonāktu otrreizējā […]

No 25. aprīļa līdz 10. maijam Pļaviņās bez maksas varēs nodot nolietoto elektrotehniku

22/04/2024

Lai veicinātu nolietotās elektrotehnikas nodošanu atbildīgā un videi draudzīgā veidā un padarītu to pieejamāku ikvienam Latvijas iedzīvotājam, vides apsaimniekošanas uzņēmums “Eco Baltia vide” sadarbībā ar “Latvijas Zaļo punktu” Pļaviņās, Dolomīta ielā 9, izveidos elektronikas pieņemšanas […]

Uzņēmēji un jomas eksperti: darba tirgus piedzīvo krīzi

18/04/2024

Statistika ir nepielūdzama – katru gadu darba tirgu pamet par aptuveni trešdaļu vairāk cilvēku, nekā tajā ienāk*. Katrs trešais uzņēmums Latvijā atzīst darbaroku nepietiekamību. Lai to pārvarētu, 58% Latvijas uzņēmumu īsteno aktivitātes darbinieku labsajūtas, apmierinātības, […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi