aizvērt
open menu
facebook
Babītes novada iedzīvotājus aicina pieteikties vieglā iepakojuma  un stikla šķirošanai pie mājām

Babītes novada iedzīvotājus aicina pieteikties vieglā iepakojuma  un stikla šķirošanai pie mājām

Ņemot vērā iedzīvotāju paradumus publiski pieejamajos atkritumu šķirošanas punktos novietot neatbilstošus atkritumu veidus, tostarp mēbeles, būvgružus u.c., no šā gada jūnija Babītes novadā tiks noņemti publiski pieejamie vieglajam iepakojumam jeb plastmasas, papīra, metāla iepakojumam. Tāpēc vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” aicina Babītes novada iedzīvotājus turpmāk atkritumu šķirošanai izvēlēties individuālos risinājumus – šķirošanas konteineru vai speciālās šķirošanas somas.

Juridiskajām personām, tostarp namu apsaimniekotājiem pieejami dažādu izmēru konteineri pēc nepieciešamības un to uzstādīšana ir bez maksas. Savukārt privātmāju iedzīvotājiem ir iespēja iegādāties 0,24m3 konteineru vai speciālu šķirošanas somu – 60l vai 120l, kas paliek klienta īpašumā. Konteineru un šķirošanas somu tukšošana tiek nodrošināta bez maksas, atbilstoši iepriekš izveidotam grafikam. Šķirošanas konteineru un somu cenas pieejamas ŠEIT.

Pieteikties šķirošanas konteineriem vai somām iedzīvotāji aicināti, rakstot uz e-pastu babite@ecobaltiavide.lv.

SIA “Eco Baltia vide” informē, ka publiskai lietošanai Babītes novadā tiks atstāti  stikla šķirošanas konteineri, kā arī tvertne tekstila dalītai vākšanai. To atrašanās vietas pieejamas ŠEIT.

Tāpat uzņēmums atgādina, ka, arī šķirojot atkritumus savās mājvietās, ir svarīgi, ka tas tiek darīts pareizi, lai sašķirotie materiāli varētu nonākt pārstrādē. Vieglā iepakojuma konteinerā iedzīvotāji var ievietot sašķiroto plastmasas, papīra, metāla iepakojumu – PET pudeles, plastikāta maisiņus, plēves iepakojumus, dzērienu kartona iepakojumus, kartona kastes, metāla bundžas un citus iepakojumus, kā arī makulatūru. Savukārt stikla šķirošanas konteineros ievietojamas stikla pudeles un burkas.

Visam iepakojumam jābūt atbrīvotam no ēdienu un dzērienu pārpalikumiem, lai tie nesabojātu pārējo sašķiroto materiālu. Tāpat pirms izmešanas visus iepakojumus jāsaplacina, lai tie aizņemtu pēc iespējas vairāk konteinera tilpuma un nebūtu jāpārvadā tukšu gaisu. Tāpat atgādinām, ka šķirotos materiālus nedrīkst izmest necaurspīdīgā, aizsietā maisā, pretējā gadījumā tie var tikt traktēti kā sadzīves atkritumi.

Vairāk informācijas par SIA “Eco Baltia vide” piedāvātajām šķirošanas iespējām un citiem pakalpojumiem pieejama www.ecobaltiavide.lv, zvanot pa tel.8717 vai rakstot uz e-pastu babite@ecobaltiavide.lv.

 

Saistītie raksti

Mīti un patiesība par kompozīta iepakojuma jeb dzērienu paku šķirošanu un pārstrādi

26/07/2024

Par kompozīta iepakojumu jeb dzērienu pakām, kurās tiek pildītas sulas, piens, kefīrs, arī vīns un citi dzērieni, valda dažādi mīti. Ir daļa atkritumu apsaimniekotāju un vides ekspertu, kas uzsver, ka tas ir pārstrādei derīgs materiāls. […]

“Eco Baltia vide” savos reģionos aicina šķirot arī dzērienu kartona iepakojumu jeb piena, kefīra, sulas u.c. pakas

18/07/2024

Attīstoties otrreizējo izejvielu pārstrādes iespējām pasaulē, palielinās to atkritumu daudzums, ko iedzīvotājiem iespējams šķirot dalīti no citiem atkritumiem. Piemēram, ja vēl pēdējos gados starp dažādiem iepakojumiem daudzviet netika pieņemts dzērienu kartona jeb kompozīta (dažādu materiālu […]

Derīgas lietas gluži par baltu velti. Saldū tapis otrreiz izmantojamu mantu skapis

16/07/2024

Lietu atkārtota izmantošana tāpat kā atkritumu šķirošana ir viens no ilgtspējīgiem ikdienas paradumiem, kas nereti tiek aizmirsts. Aktualizējot atkārtotas lietu izmantošanas nozīmi cilvēku ekoloģiskās pēdas mazināšanā un atgādinot, ka itin bieži tas, kas vienam var […]

“Eco Baltia vide” reizi mēnesī Skrundā nodrošinās klientu apkalpošanu klātienē

11/07/2024

No šā gada 1. jūlija vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” Kuldīgas novada Skrundas pilsētā un pagastā, kā arī Nīkrāces, Rudbāržu, Raņķu pagastā turpina sniegt sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus. Lai nodrošinātu pieejamāku klientu apkalpošanu ikvienam […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi