aizvērt
open menu
facebook
Janvārī Babītes un Salas pagastu iedzīvotāji nodevuši 9,2 tonnas videi kaitīgo un 9,2 tonnas lielgabarīta atkritumu

Janvārī Babītes un Salas pagastu iedzīvotāji nodevuši 9,2 tonnas videi kaitīgo un 9,2 tonnas lielgabarīta atkritumu

Babītes uz Salas pagastos noslēgusies ik ceturksni rīkotā vides apsaimniekošanas uzņēmuma SIA “Eco Baltia vide” akcija elektronikas, lielgabarīta un citu videi kaitīgo atkritumu savākšanai. Janvārī Babītes un Salas iedzīvotāji otrreizējai pārstrādei nodeva gandrīz 5  tonnas nolietotās elektrotehnikas, 4,4 tonnas automašīnas riepu, kā arī vairāk nekā 9,2  tonnas dažāda veida lielgabarīta atkritumu.

Šāda veida elektrotehnikas, lielgabarīta un bīstamo atkritumu savākšana no mājsaimniecībām un uzņēmumiem SIA “Eco Baltia vide” Babītes un Salas pagastos, kā arī Mārupes pilsētā un pagastā rīko regulāri ar mērķi veidot ilgtspējīgu vidi un novērst dažādu bīstamo atkritumu nonākšanu dabā. Janvārī iedzīvotāji nodeva gan mājsaimniecībās uzkrāto lielo elektrotehniku – ledusskapjus, plītis, veļas mašīnas, televizorus -, gan arī mazo sadzīves tehniku, piemēram, tosterus, gludekļus u.c. Tāpat kā citus gadus, arī šī gada sākumā iedzīvotāji izrādīja īpašu aktivitāti nodot nolietotās autoriepas un lielgabarīta atkritumus, piemēram, dīvānus, skapjus, plauktus un cita veida mēbeles.

Arī janvāra akcijas rezultāti liecina, ka cilvēki vēlas šķirot un to dara aktīvi, rūpējoties ne tikai par vidi, bet arī par savu veselību. “Eco Baltia vide” atgādina, ka elektrotehniku, tāpat kā autoriepas un citus bīstamos atkritumu veidus, kā arī mēbeles nekādā gadījumā nedrīkst izmest sadzīves atkritumos vai atstāt pie konteineriem. Bezatbildīgi izmesta tehnika un citi atkritumi var atstāt negatīvu ietekmi gan uz vidi, gan apdraudēt cilvēku veselību.

Uzņēmums “Eco Baltia vide” informē, ka Babītes un Salas pagastā, kā arī Mārupes reģionā elektronikas bezmaksas savākšana iedzīvotājiem un uzņēmumiem tiek nodrošināta arī ikdienā. To var pieteikt, zvanot pa tel.8717 vai rakstot uz e-pastu babite@ecobaltiavide.lv.

“Eco Baltia vide” izsaka pateicību Babītes un Salas pagastu iedzīvotājiem par līdzdalību vides ilgtspējas veidošanā, kā arī aicina būt aktīviem un piedalīties šķirošanas akcijās arī turpmāk. Kā ikdienā pareizi atbrīvoties no dažāda veida radītajiem atkritumiem, iespējams atrast ŠEIT.

Aktuālā informācija par SIA “Eco Baltia vide” sniegtajiem pakalpojumiem, kā arī atkritumu šķirošanas iespējām pieejama www.ecobaltiavide.lv.

Saistītie raksti

“Eco Baltia” iegādājas 40,4 % akciju Latvijas ceļu uzturēšanas uzņēmumā Daugavpilī

18/04/2024

Baltijā lielākā vides resursu apsaimniekošanas un pārstrādes uzņēmumu grupa AS “Eco Baltia” iegādājusies 40,4% akciju Latvijas ceļu uzturēšanas uzņēmumā AS “Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums” (“Daugavpils Spec. ATU”). Daugavpils pilsētas domei un Latvijas valstij piederošās akcijas […]

Divas nedēļas Liepājā bez maksas varēs nodot vieglo auto riepas

11/04/2024

No 15. līdz 28. aprīlim vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” sadarbībā ar “Latvijas Zaļo punktu” rīko riepu nodošanas akciju “Nomet riepu atbildīgi!”, aicinot Liepājas pilsētas un Dienvidkurzemes novada iedzīvotājus no nolietotajām vieglo automašīnu […]

11. aprīlī no plkst. 13.00 slēgts klientu apkalpošanas centrs Brīvības gatvē

10/04/2024

Informējam, ka tehnisku iemeslu dēļ 11. aprīlī saīsināts darba laiks SIA “Eco Baltia vide” klientu centram Brīvības gatvē 289, Rīgā. Klientu apkalpošanas centrs Brīvības gatvē 289, Rīgā 11. aprīlī strādās no plkst. 9.00 līdz plkst. […]

Marta akcijas laikā Mārupē savāktas 29,64 tonnas dažāda veida atkritumu

08/04/2024

Martā regulārās akcijas laikā Mārupes pilsētā un pagastā iedzīvotāji nodevuši 29,64 tonnas dažāda veida atkritumu. Akciju organizēja vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide”, piedāvājot iedzīvotājiem bez maksas atbrīvoties no nederīgajām elektroiekārtām, lielgabarīta un sadzīvē […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi