aizvērt
open menu
facebook
Mārupes novadā “Eco Baltia vide” akcijā kopā savāktas 9 tonnas videi kaitīgo un 10 tonnas lielgabarīta atkritumu

Mārupes novadā “Eco Baltia vide” akcijā kopā savāktas 9 tonnas videi kaitīgo un 10 tonnas lielgabarīta atkritumu

Mārupes novadā noslēgusies šogad pirmā vides apsaimniekošanas uzņēmuma SIA “Eco Baltia vide” rīkotā elektronikas un citu videi kaitīgo atkritumu šķirošanas akcija. Tās laikā novadnieki otrreizējai pārstrādei nodeva kopumā vairāk nekā 9 tonnas dažāda veida videi kaitīgo atkritumu, tostarp gandrīz 5tonnas dažāda veida nolietotās elektrotehnikas, 4 tonnas autoriepas, kā arī teju 10 tonnas dažāda veida mēbeles.

Šāda veida akcijas SIA “Eco Baltia vide” novadā rīko regulāri ar mērķi veidot ilgtspējīgu vidi un novērst dažādu bīstamo atkritumu nonākšanu dabā. Akcijas laikā iedzīvotāji nodeva gan mājsaimniecībās uzkrāto lielo elektrotehniku – ledusskapjus, plītis, veļas mašīnas, televizorus -, gan arī mazo sadzīves tehniku, piemēram, tosterus, gludekļus u.c. Tāpat iedzīvotāji izrādīja īpašu aktivitāti nodot nolietotās autoriepas un lielgabarīta atkritumus, piemēram, dīvānus, skapjus, plauktus un cita veida mēbeles. Akcijas rezultāti liecina par cilvēku interesi un gatavību iesaistīties novada vides sakopšanā.

Mārupes novadā elektronikas bezmaksas savākšana iedzīvotājiem un uzņēmumiem tiek nodrošināta arī ikdienā. To var pieteikt, zvanot pa tel.8717 vai rakstot uz e-pastu marupe@ecobaltiavide.lv. Pašreizējā situācijā, lai novērstu iespējamos riskus, pakalpojums tiek nodrošināts bezkontakta veidā.

“Eco Baltia vide” izsaka pateicību Mārupes novada iedzīvotājiem par līdzdalību vides ilgtspējas veidošanā, kā arī aicina būt aktīviem un piedalīties šķirošanas akcijās arī turpmāk. Vienlaikus aicinām iedzīvotājus šajā laikā ar īpašu piesardzību atbrīvoties arī no saviem atkritumiem. Ar mūsu sagatavotajām rekomendācijām atkritumu izmešanā un šķirošanā lūdzam iepazīties ŠEIT.

“Eco Baltia vide” atgādina, ka elektroniku, tāpat kā autoriepas un citus bīstamos atkritumu veidus, kā arī mēbeles nekādā gadījumā nedrīkst izmest sadzīves atkritumos vai atstāt pie konteineriem. Bezatbildīgi izmesta tehnika un citi atkritumi var atstāt negatīvu ietekmi gan uz vidi, gan apdraudēt cilvēku veselību.

Aktuālā informācija par SIA “Eco Baltia vide” sniegtajiem pakalpojumiem, kā arī atkritumu šķirošanas iespējām pieejama www.ecobaltiavide.lv.

 

Saistītie raksti

Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Vecumnieku reģionā

25/04/2024

SIA “Eco Baltia vide” informē, ka uzņēmums, balstoties uz atklātā konkursa “Sadzīves atkritumu apsaimniekošana Bauskas novada administratīvajā teritorijā” rezultātiem, pēc 4. maija beigs sniegt sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus Vecumnieku reģionā. Lai noslēgtu savstarpējos norēķinus, klienti […]

“Eco Baltia vide” pilotprojektā “Pūt vai nepūt?!” vērtēs bioloģisko atkritumu šķirošanas kvalitāti

24/04/2024

Ar mērķi apzināt pašreizējos traucējošos faktorus bioloģiski noārdāmo atkritumu šķirošanā, kā arī novērtēt esošo bioloģisko atkritumu šķirošanas kvalitāti, vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” sadarbībā ar māju apsaimniekotājiem SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) un […]

Iedzīvotājiem pieejami atjaunoti materiāli par atkritumu šķirošanu

23/04/2024

Latvijā ik gadu tiek radīti vairāk nekā 800 tūkstoši tonnu sadzīves atkritumu, no kuriem sašķiroti un pārstrādāti tiek nepilna puse. Lai veicinātu un uzlabotu šķirošanas rezultātus un lai pēc iespējas lielāks atkritumu apjoms nonāktu otrreizējā […]

No 25. aprīļa līdz 10. maijam Pļaviņās bez maksas varēs nodot nolietoto elektrotehniku

22/04/2024

Lai veicinātu nolietotās elektrotehnikas nodošanu atbildīgā un videi draudzīgā veidā un padarītu to pieejamāku ikvienam Latvijas iedzīvotājam, vides apsaimniekošanas uzņēmums “Eco Baltia vide” sadarbībā ar “Latvijas Zaļo punktu” Pļaviņās, Dolomīta ielā 9, izveidos elektronikas pieņemšanas […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi