aizvērt
open menu
facebook
Nepilna mēneša laikā Daugavpils iedzīvotāji pārstrādei nodevuši teju 6 tonnas elektrotehnikas

Nepilna mēneša laikā Daugavpils iedzīvotāji pārstrādei nodevuši teju 6 tonnas elektrotehnikas

Elektrotehnika, kad tā savu laiku nokalpojusi, kļūst par videi kaitīgiem atkritumiem, no kuriem jāatbrīvojas ar īpašu atbildību. Lai veicinātu iespējas iedzīvotājiem to paveikt ērtāk, vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” sadarbībā ar Latvijas Zaļo punktu Daugavpilī no 13.februāra līdz 10.martam īstenoja speciālu akciju, nodrošinot vecās tehnikas savākšanu no mājsaimniecībām un uzņēmumiem. Akcijas laikā daugavpilieši nodeva teju sešas tonnas iekārtu, kas tālāk jau nonāks otrreizējā pārstrādē, lai kļūtu par izejvielām jaunu preču ražošanai.

Akcijas laikā iedzīvotāji tika aicināti nodot gan mājsaimniecībās uzkrāto lielo elektrotehniku – ledusskapjus, plītis, veļas mašīnas, televizorus -, gan arī mazo sadzīves tehniku, piemēram, tosterus, gludekļus u.c. Ikviens akcijas dalībnieks, kurš nodeva uzkrātās elektropreces, piedalījās izlozē par balvu – veikalu “Rimi” dāvanu karti 50 eiro vērtībā. Ar izlozes uzvarētāju akcijas rīkotāji sazināsies individuāli.

SIA “Eco Baltia vide” valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts: “Esam pateicīgi Daugavpils iedzīvotājiem par plašo aktivitāti piedalīties mūsu rīkotajā akcijā. Tas parāda, ka ir būtiski sabiedrībai periodiski atgādināt par iespējām videi draudzīgā veidā atbrīvoties no savu laiku nokalpojušas tehnikas. Mūsu akcijās mērķējam ne tikai nodrošināt ērtu pakalpojumu iekārtu nodošanai, bet arī veicināt informētību par to, kāpēc tas ir svarīgi. Aicinu arī turpmāk ikvienu būt atbildīgiem un nevajadzīgās elektropreces nodot pārstrādei, nevis ilgstoši glabāt mājās vai izmest pie nešķirotajiem atkritumiem. Turklāt Daugavpilī tagad tas ir īstenojams vēl ērtāk, jo pakalpojumu elektrotehnikas savākšanai turpmāk nodrošināsim arī ikdienā.”

Arī pēc akcijas perioda SIA “Eco Baltia vide” nodrošina Daugavpils pilsētas iedzīvotājiem nolietotās elektrotehnikas bezmaksas savākšanu no mājsaimniecību vai uzņēmumu adresēm. Ikdienā pieteikt elektroiekārtu savākšanu var gan juridiskas, gan privātpersonas, zvanot pa tālr. 8717, 26626165 vai rakstot uz e-pastu elektronika@ecobaltiavide.lv. Minimālais vienā pieteikuma adresē nododamais iekārtu apjoms ir 50kg. Kopā ar veco elektrotehniku iedzīvotāji aicināti nodot arī izlietotās baterijas.

SIA “Eco Baltia vide” un Latvijas Zaļais punkts atgādina, ka visa veida nolietotās un vairs nevajadzīgās elektroiekārtas, kā arī baterijas tiek klasificētas kā bīstamie atkritumi. Tās var saturēt videi un cilvēkam bīstamas vielas. Ja baterijas vai elektroiekārtas netiek nodotas otrreizējai pārstrādei, tās, nokļūstot apkārtējā vidē, var radīt toksisku piesārņojumu, kas kaitē gan dabai, gan cilvēka veselībai. Elektroiekārtas un baterijas satur virkni bīstamu ķīmisku vielu, piemēram, svinu, kadmiju, alvu, dzīvsudrabu u.c.

Plašāka informācija par SIA “Eco Baltia vide” nodrošinātajām atkritumu šķirošanas iespējām un citiem pakalpojumiem pieejama www.ecobaltiavide.lv. Jautājumu gadījumā aicinām sazināties, zvanot pa tel.8717 vai rakstot uz e-pastu info@ecobaltiavide.lv.

 

Saistītie raksti

E-atkritumu slogā – kā no tā izbēgt?

28/03/2024

Mūsdienu pasaulē elektroiekārtas ir kļuvušas par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu. Taču straujais tehnoloģiju progress un “ātrās modes” diktētā tendence rada jaunus izaicinājumus – elektroiekārtu patēriņš un atkritumu apjoms pieaug ar zibens ātrumu. Šī tendence apdraud vides […]

Babītes un Salas pagastā notiks divu dienu elektrotehnikas un lielgabarīta atkritumu nodošanas akcija

27/03/2024

18. un 19. aprīlī vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” aicina Babītes un Salas pagastu iedzīvotājus piedalīties nolietoto elektroiekārtu, lielgabarīta un sadzīvē radušos bīstamo atkritumu bezmaksas nodošanas akcijā. Iedzīvotāji aicināti līdz 12. aprīļa plkst. […]

SIA “Eco Baltia vide” klientu apkalpošanas centru un atkritumu šķirošanas laukumu darba laiks Lieldienās

22/03/2024

Informējam par izmaiņām SIA “Eco Baltia vide” klientu apkalpošanas centru un atkritumu šķirošanas laukumu darba laikos Lieldienu brīvdienu laikā. Ceturtdien, 28. martā SIA “Eco Baltia vide” klientu apkalpošanas centri un zvanu centri strādās saīsinātu darba […]

SIA “Eco Baltia vide” klientiem Pļaviņās uzsākta bioloģisko atkritumu konteineru uzstādīšana

21/03/2024

Sekojot aktualitātēm atkritumu šķirošanā, vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” pēc SIA “Pļaviņu komunālie pakalpojumi” pieprasījuma arī Pļaviņās un Aiviekstes, Klintaines un Vietalvas pagastos sākusi konteineru uzstādīšanu dalītai bioloģisko atkritumu vākšanai, jau martā uzstādot […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi