aizvērt
open menu
facebook
SIA “Eco Baltia vide” aicina iedzīvotājus neaizšķērsot specializētā transporta piekļuvi atkritumu konteineriem

SIA “Eco Baltia vide” aicina iedzīvotājus neaizšķērsot specializētā transporta piekļuvi atkritumu konteineriem

Ņemot vērā koronavīrusa COVID-19 risku dēļ izsludināto ārkārtējo situāciju valstī, daudzi iedzīvotāji savas ikdienas gaitas pavada mājās. Šī iemesla dēļ, īpaši daudzdzīvokļu namu pagalmos, teju dubultojies gadījumu skaits, kad specializētais atkritumu izvešanas transports nevar piekļūt konteineru novietnei, vai arī konteineriem priekšā ir novietoti privātie transportlīdzekļi, tāpēc tos nevar iztukšot. Vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide”  aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un savus spēkratus novietot tā, lai neaizšķērsotu specializētā autotransporta piekļuvi atkritumu konteineriem.

“Mēs augstu vērtējam, ka iedzīvotāji ievēro valstī noteiktos piesardzības pasākumus un paliek mājās. Tāpēc ir arī loģiski, ka pat darba dienās un darba laikā daudzdzīvokļu namu pagalmos ir krietni lielāks auto skaits, nekā pirms ārkārtējā stāvokļa izsludināšanas. Vienlaikus, lai ap konteineriem neveidotos nekārtība un varam tos laikā iztukšot, aicinām auto novietot tā, lai specializētais transports var droši un brīvi piekļūt konteineriem un mūsu darbinieki var tos iztukšot. Tāpat aicinām namu apsaimniekotājus, ņemot vērā aktuālo situāciju, izvērtēt atkritumu izvešanas biežumu un pieteikt papildu izvešanas, lai izvairītos no situācijām, ka vēl pirms grafikā noteiktās izvešanas konteineri ir pārpildīti, ap tiem krājas atkritumu maisi un tiek piesārņota vide. Šādās situācijās arī šķiroto atkritumu konteineros daudz lielākā apjomā nonāk sadzīves atkritumi, kas nav atļauts,” aicina Jānis Aizbalts, SIA “Eco Baltia vide” valdes priekšsēdētājs.

Pirms ārkārtējā stāvokļa izsludināšanas valstī, SIA “Eco Baltia vide” praksē gadījumi, kad privātie transportlīdzekļi traucēja veikt konteineru tukšošanu, bija vidēji trīs/četri dienā. Šobrīd to skaits sasniedz līdz pat 20 šādām situācijām darba dienās, bet vidēji tie ir vismaz septiņi gadījumi dienā. Tas nozīmē, ka uz nenoteiktu laiku šo namu iedzīvotāji paliek bez iespējām videi draudzīgā un atbildīgā veidā atbrīvoties no saviem atkritumiem, jo konteineri ir pilni un nevar nodrošināt to iztukšošanu. Papildu tam tiek kavēta arī citu klientu apkalpošana, jo uz adresi jādodas atkārtoti. Tāpēc SIA “Eco Baltia vide” atgādina, ka līgumos ar klientiem tiek noteikts, ka atkritumu tvertnēm grafikā noteiktajās dienās ir jābūt brīvi pieejamām, lai varētu veikt to tukšošanu ar specializēto transportu.

SIA “Eco Baltia vide” vērš uzmanību uz to, ka pašreizējā situācijā pareiza un atbildīga atkritumu apsaimniekošana ir ļoti būtiska. Arī šajos krīzes apstākļos, ievērojot visas valstī un uzņēmumā noteiktās piesardzības normas, atkritumu savākšana tiek nodrošināta nepārtrauktā režīmā. Tāpēc iedzīvotāji aicināti parūpēties par to, lai netiktu radīti papildu šķēršļi pakalpojuma pilnvērtīgai nodrošināšanai.

Vienlaikus uzņēmums atgādina, ka gadījumos, ja konteineri piepildījušies pirms grafikā noteiktā izvešanas termiņa, ir ļoti būtiski par to nekavējoties informēt pakalpojumu sniedzēju, lai varētu plānot to tukšošanu, samazinot vides piesārņojuma riskus. To var pieteikt, zvanot pa tel.8717 vai rakstot uz e-pastu info@ecobaltiavide.lv. Tāpat SIA “Eco Baltia vide” uzsver, ka šķiroto atkritumu konteineros nekādos apstākļos nedrīkst izmest sadzīves atkritumus, jo tie ir paredzēti tikai šķirotiem atkritumiem, kuru pāršķirošanu pēc tam veic SIA “Eco Baltia vide” darbinieki.  Tāpēc uzņēmums aicina iedzīvotāju būt atbildīgiem ne vien attiecībā uz savu un savu tuvinieku veselību, bet arī nozarē strādājošo darbinieku veselību un drošību, kuri turpina nodrošināt arī sabiedrības veselībai un vides sakoptībai kritiski svarīgo pakalpojumu sniegšanu nepārtrauktā režīmā.

Atgādinām, ka šķiroto atkritumu konteineros nedrīkst mest papīra salvetes, dvieļus, kabatlakatiņus, sejas aizsargmaskas un cimdus – tos jāizmet nešķiroto sadzīves atkritumu konteinerā. Iedzīvotāji, kuri ir inficējušies ar COVID-19 vai ir aizdomas par inficēšanos, tiek aicināti drošības nolūkos nešķirot atkritumus, bet visus savus radītos atkritumus ievietot divos plastmasas maisos un pašiem nedoties uz koplietošanas konteineriem, bet vienoties ar kaimiņiem vai citām personām.  Pēc atkritumu izmešanas rūpīgi jānomazgā un nepieciešamības gadījumā jādezinficē rokas.

Saistītie raksti

Mīti un patiesība par kompozīta iepakojuma jeb dzērienu paku šķirošanu un pārstrādi

26/07/2024

Par kompozīta iepakojumu jeb dzērienu pakām, kurās tiek pildītas sulas, piens, kefīrs, arī vīns un citi dzērieni, valda dažādi mīti. Ir daļa atkritumu apsaimniekotāju un vides ekspertu, kas uzsver, ka tas ir pārstrādei derīgs materiāls. […]

“Eco Baltia vide” savos reģionos aicina šķirot arī dzērienu kartona iepakojumu jeb piena, kefīra, sulas u.c. pakas

18/07/2024

Attīstoties otrreizējo izejvielu pārstrādes iespējām pasaulē, palielinās to atkritumu daudzums, ko iedzīvotājiem iespējams šķirot dalīti no citiem atkritumiem. Piemēram, ja vēl pēdējos gados starp dažādiem iepakojumiem daudzviet netika pieņemts dzērienu kartona jeb kompozīta (dažādu materiālu […]

Derīgas lietas gluži par baltu velti. Saldū tapis otrreiz izmantojamu mantu skapis

16/07/2024

Lietu atkārtota izmantošana tāpat kā atkritumu šķirošana ir viens no ilgtspējīgiem ikdienas paradumiem, kas nereti tiek aizmirsts. Aktualizējot atkārtotas lietu izmantošanas nozīmi cilvēku ekoloģiskās pēdas mazināšanā un atgādinot, ka itin bieži tas, kas vienam var […]

“Eco Baltia vide” reizi mēnesī Skrundā nodrošinās klientu apkalpošanu klātienē

11/07/2024

No šā gada 1. jūlija vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” Kuldīgas novada Skrundas pilsētā un pagastā, kā arī Nīkrāces, Rudbāržu, Raņķu pagastā turpina sniegt sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus. Lai nodrošinātu pieejamāku klientu apkalpošanu ikvienam […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi