aizvērt
open menu
facebook
SIA “Eco Baltia vide” BEZ MAKSAS  pieņems putuplastu divos otrreizējo materiālu šķirošanas laukumos

SIA “Eco Baltia vide” BEZ MAKSAS pieņems putuplastu divos otrreizējo materiālu šķirošanas laukumos

Nodrošinot arvien plašāku šķiroto atkritumu risinājumu pieejamību, vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” uzsāk dalītu putuplasta izstrādājumu pieņemšanu no iedzīvotajiem otrreizējo materiālu šķirošanas laukumos Salaspilī un Ādažu novadā.  

Atsevišķa putuplasta vākšana palīdz samazināt izmaksas par nešķirotu sadzīves apsaimniekošanu, kā arī ļauj parūpēties par vides ilgtspēju. Ņemot vērā šī materiāla specifiku, putuplastu nedrīkst ievietot vieglajam iepakojumam paredzētajos konteineros, tāpēc SIA “Eco Baltia vide” izstrādājusi atsevišķu piedāvājumu tā šķirošanai. Dalīti savāktais putuplasts pēc tam nonāk pārstrādē, lai pēcāk kļūtu par jauniem izstrādājumiem, tādējādi samazinot pirmreizējo materiālu izmantošanu.

Putuplasta šķirošana apjomā līdz 10 m3

Privātpersonas un juridiskās personas aicinātas nodot putuplastu kādā no otrreizējo materiālu šķirošanas laukumiem. Lūgums ņemt vērā, ka šķirošanas laukumu pakalpojumi pieejami attiecīgā novada iedzīvotājiem:

Ņemot vērā putuplasta specifikāciju un izstrādājuma izmēru, aicinām to jau iepriekš sadalīt mazākos gabalos, tādējādi nodrošinot, ka pilnībā tiek aizpildīts viss konteinera tilpums un izvairoties no putuplasta nonākšanas vidē. Sašķiroto putuplastu iedzīvotāju ērtību labad konteinerā drīkst ievietot stingri aizsietā, vēlams caurspīdīgā maisā.

Putuplasta šķirošana juridiskajām personām ar apjomu virs 10m3

Juridiskās personas aicinātas pieteikt bezmaksas putuplasta izvešanu Rīgā, Salaspilī, Ādažos zvanot pa tālruni 8717 vai 67 799 999 vai rakstot uz e-pastu info@ecobaltiavide.lv. Minimālais nododamais putuplasta apjoms – 10 m3.

Svarīgi – kvalitātes prasības

Lai savāktais putuplasts būtu derīgs otrreizējai pārstrādei, svarīgi ievērot, lai nododamais materiāls atbilstu noteiktām kvalitātes prasībām. Nodot var tikai baltu putuplastu bez piejaukumiem un krāsvielām – neatkarīgi no tā, kādiem mērķiem tas iepriekš izmantots. Pārstrādei bez maksas šobrīd netiek pieņemts putuplasts, kas ir ar piejaukumiem, pelēks, krāsots vai netīrs. Šādu materiālu izvešana pieejama kā maksas pakalpojums.

Vairāk informācijas par pakalpojumu ŠEIT.

Plašāka informācija par SIA “Eco Baltia vide” piedāvātajām atkritumu šķirošanas iespējām un citiem pakalpojumiem pieejama www.ecobaltiavide.lv, zvanot pa tel. 8718 vai rakstot uz e-pastu info@ecobaltiavide.lv.

Saistītie raksti

Mīti un patiesība par kompozīta iepakojuma jeb dzērienu paku šķirošanu un pārstrādi

26/07/2024

Par kompozīta iepakojumu jeb dzērienu pakām, kurās tiek pildītas sulas, piens, kefīrs, arī vīns un citi dzērieni, valda dažādi mīti. Ir daļa atkritumu apsaimniekotāju un vides ekspertu, kas uzsver, ka tas ir pārstrādei derīgs materiāls. […]

“Eco Baltia vide” savos reģionos aicina šķirot arī dzērienu kartona iepakojumu jeb piena, kefīra, sulas u.c. pakas

18/07/2024

Attīstoties otrreizējo izejvielu pārstrādes iespējām pasaulē, palielinās to atkritumu daudzums, ko iedzīvotājiem iespējams šķirot dalīti no citiem atkritumiem. Piemēram, ja vēl pēdējos gados starp dažādiem iepakojumiem daudzviet netika pieņemts dzērienu kartona jeb kompozīta (dažādu materiālu […]

Derīgas lietas gluži par baltu velti. Saldū tapis otrreiz izmantojamu mantu skapis

16/07/2024

Lietu atkārtota izmantošana tāpat kā atkritumu šķirošana ir viens no ilgtspējīgiem ikdienas paradumiem, kas nereti tiek aizmirsts. Aktualizējot atkārtotas lietu izmantošanas nozīmi cilvēku ekoloģiskās pēdas mazināšanā un atgādinot, ka itin bieži tas, kas vienam var […]

“Eco Baltia vide” reizi mēnesī Skrundā nodrošinās klientu apkalpošanu klātienē

11/07/2024

No šā gada 1. jūlija vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” Kuldīgas novada Skrundas pilsētā un pagastā, kā arī Nīkrāces, Rudbāržu, Raņķu pagastā turpina sniegt sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus. Lai nodrošinātu pieejamāku klientu apkalpošanu ikvienam […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi