aizvērt
open menu
facebook
SIA “Eco Baltia vide”, investējot 110 000 EUR,  izveidojusi jaunu atkritumu šķirošanas centru Bauskā

SIA “Eco Baltia vide”, investējot 110 000 EUR,  izveidojusi jaunu atkritumu šķirošanas centru Bauskā

 “Eco Baltia grupas” vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide”, investējot 110 000 eiro, izveidojis otrreizējo izejvielu šķirošanas centru Bauskā. Tā ir jau piektā uzņēmuma filiāle Latvijas reģionos, pievienojoties Daugavpils, Madonas, Aizkraukles un Tukuma  filiālēm. Tajās tiek pāršķirotas un sagatavotas pārstrādei dažādas otrreizējās izejvielas, piemēram, plastmasas plēves, PET pudeles, makulatūra, stikla iepakojumus, kā arī tekstila izstrādājumi Tukumā u.c.

Bauskas filiālē izveidotas deviņas jaunas darba vietas, bet kopumā reģionālajās filiālēs SIA “Eco Baltia vide” nodarbina 60 darbiniekus. Bauskā šķirošana tiek nodrošināta materiāliem no SIA “Eco Baltia vide” apkalpotajiem Auces, Vecumnieku un Tērvetes novadiem, kā arī sākta sadarbība ar Bauskas novada un tuvējo novadu atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumiem, kas jaunajā Bauskas filiālē pāršķirošanai un sagatavošanai pārstrādei nogādā novadā savāktos materiālus no atkritumu šķirošanas konteineriem.

SIA “Eco Baltia vide” valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts: “Mūsu stratēģijas pamatā ir dot otru dzīvi atkritumiem un atrast vērtību ikvienā lietā. Tieši tāpēc šogad ar kopējām investīcijām vairāk nekā 200 000 EUR esam izveidojuši četras jaunas reģionālās filiāles Daugavpilī, Madonā, Aizkrauklē un Bauskā, lai nodrošinātu efektīvāku atkritumu šķirošanas un loģistikas procesu. Savukārt Tukumā pērn tika izveidota riepu pārstrādes līnija un arī tekstila izstrādājumu šķirošanas centrs. Tāpat kā mūsu centrālajā šķirošanas rūpnīcā Stopiņu novadā, arī reģionālajās filiālēs pārstrādei tiek sagatavoti iedzīvotāju un uzņēmumu sašķirotie atkritumi, ko pēc tam nogādājam pārstrādes rūpnīcās gan Latvijā, gan citur Eiropā.”

J.Aizbalts pateicas visu novadu pašvaldībām par atsaucību un augsto izpratni par atkritumu šķirošanas infrastruktūras nepieciešamību un pieejamību. Arī Bauskas novada dome bijusi atbalstoša jauna šķirošanas centra izveidē, apzinoties tā nozīmību reģiona attīstībā un arī jaunu darba vietu veidošanā.

Kopumā Bauskas šķirošanas centrā,  Īslīces ielā 5a, plānots gadā pāršķirot un sagatavot pārstrādei 1200 tonnas dažādu otrreizējo materiālu. Bez maksas tiek pieņemts arī lauksaimniecībā izmantotais iepakojums no tuvējām saimniecībām, bet nākotnē paredzēts pieņemt arī nolietotās elektroiekārtas. Filiālē izveidots arī autoparks SIA “Eco Baltia vide” transportam, kas nodrošina atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus Vecumnieku, Tērvetes un Auces  novados.

SIA “Eco Baltia vide” ir vides apsaimniekošanas uzņēmums, kas nodrošina atkritumu apsaimniekošanas,  uzkopšanas un ceļu uzturēšanas pakalpojumus, otrreizējo izejvielu šķirošanu un tirdzniecību, kā arī riepu pārstrādi. Uzņēmumā strādā 290 darbinieki. SIA „Eco Baltia vide” ir daļa „Eco Baltia grupas”, kas ir apgrozījuma ziņā lielākā vides apsaimniekošanas uzņēmumu grupa Baltijas valstīs, nodrošinot pilnu atkritumu apsaimniekošanas ciklu no savākšanas līdz pārstrādei.

Saistītie raksti

Mīti un patiesība par kompozīta iepakojuma jeb dzērienu paku šķirošanu un pārstrādi

26/07/2024

Par kompozīta iepakojumu jeb dzērienu pakām, kurās tiek pildītas sulas, piens, kefīrs, arī vīns un citi dzērieni, valda dažādi mīti. Ir daļa atkritumu apsaimniekotāju un vides ekspertu, kas uzsver, ka tas ir pārstrādei derīgs materiāls. […]

“Eco Baltia vide” savos reģionos aicina šķirot arī dzērienu kartona iepakojumu jeb piena, kefīra, sulas u.c. pakas

18/07/2024

Attīstoties otrreizējo izejvielu pārstrādes iespējām pasaulē, palielinās to atkritumu daudzums, ko iedzīvotājiem iespējams šķirot dalīti no citiem atkritumiem. Piemēram, ja vēl pēdējos gados starp dažādiem iepakojumiem daudzviet netika pieņemts dzērienu kartona jeb kompozīta (dažādu materiālu […]

Derīgas lietas gluži par baltu velti. Saldū tapis otrreiz izmantojamu mantu skapis

16/07/2024

Lietu atkārtota izmantošana tāpat kā atkritumu šķirošana ir viens no ilgtspējīgiem ikdienas paradumiem, kas nereti tiek aizmirsts. Aktualizējot atkārtotas lietu izmantošanas nozīmi cilvēku ekoloģiskās pēdas mazināšanā un atgādinot, ka itin bieži tas, kas vienam var […]

“Eco Baltia vide” reizi mēnesī Skrundā nodrošinās klientu apkalpošanu klātienē

11/07/2024

No šā gada 1. jūlija vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” Kuldīgas novada Skrundas pilsētā un pagastā, kā arī Nīkrāces, Rudbāržu, Raņķu pagastā turpina sniegt sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus. Lai nodrošinātu pieejamāku klientu apkalpošanu ikvienam […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi