aizvērt
open menu
facebook
SIA “Eco Baltia vide” piedāvātās atkritumu šķirošanas iespējas Aucē un tuvējos pagastos

SIA “Eco Baltia vide” piedāvātās atkritumu šķirošanas iespējas Aucē un tuvējos pagastos

Vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide”, nodrošinot sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Auces pilsētā, kā arī Bēnes, Īles, Lielauces, Ukru, Vecauces un Vītiņu pagastos, papildus piedāvā iedzīvotājiem arī dažādas atkritumu šķirošanas iespējas un citus pakalpojumus. Šobrīd šo reģionu iedzīvotājiem ir iespēja šķirot dažādus atkritumu veidus, piemēram, plastmasas, papīra, metāla iepakojumus un stikla taru, kā arī lielgabarīta atkritumus un nolietoto elektrotehniku.

 

  • Nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošana

SIA “Eco Baltia vide” nodrošina sadzīves nešķiroto atkritumu apsaimniekošanu privātpersonām un juridiskām personām, ievērojot Latvijas un Eiropas Savienības vides prasības un nozari regulējošos normatīvos aktus. Balstoties uz valstī noteiktajām prasībām, kā arī pašvaldības saistošajiem noteikumiem par atkritumu apsaimniekošanu, līgumam par atkritumu apsaimniekošanu jābūt noslēgtam par katru adresi. Līgumu iespējams noslēgt elektroniski SIA “Eco Baltia vide” mājaslapā, kas pieejama šeit vai arī nosūtot pieteikumu, rakstot uz e-pastu auce@ecobaltiavide.lv . Cenrādi par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumiem atradīsi ŠEIT.

  • Plastmasas, papīra, metāla un stikla taras šķirošana

Auces novadā atrodas vairāk nekā 30 šķirošanas punkti, kuros ir iespēja šķirot plastmasas, papīra un metāla iepakojumus, kā arī stikla taru. Šie šķirošanas punkti ir publiski pieejami ikvienam iedzīvotājam un tajos sašķirotos materiālus ir iespēja nodod bezmaksas. Līdz ar to pareiza atkritumu šķirošana ir ne tikai videi draudzīga, bet ļauj samazināt arī izdevumus par nešķiroto atkritumu apsaimniekošanu. Šķirošanas punktu atrašanās vietas pieejamas interaktīvajā kartē www.zalais.lv sadaļā “Kur izmest?”.

Lai nodrošinātu, ka vieglā iepakojuma un stikla atkritumu šķirošana notiek pareizi, lūdzam iepazīties ar pareizu šķirošanas pamācību, kas pieejama šeit – vieglais iepakojums , stikla tara.

  • Nolietoto elektroiekārtu izvešana

SIA “Eco Baltia vide” sadarbībā ar Latvijas zaļo punktu un “Maxima Latvija” arī šogad rīko kampaņu “Viegla šķirošanās”, kuras ietvaros vairāk nekā 300 pilsētās un pagastos visā Latvijā iedzīvotāji tika aicināti pieteikt nolietoto un vairs nevajadzīgo elektroiekārtu bezmaksas izvešanu no savām mājsaimniecībām vai uzņēmumiem. Aucē kampaņa tika īstenota jau jūnijā, kuras laikā iedzīvotāji pārstrādei nodeva vairāk nekā sešas tonnas savu laiku nokalpojušo elektroiekārtu. Šādas kampaņas SIA “Eco Baltia vide” sadarbībā ar partneriem rīko vismaz vienu reizi gadā. Plašāka informācija par kampaņu pieejama šeit.

Lai pieteiktos elektrotehnikas savākšanai ārpus akcijām, aicinām sazināties ar SIA “Eco Baltia vide” klientu centru, rakstot uz e-pastu auce@ecobaltiavide.lv. Nokalpojušo iekārtu izvešana no pieteiktajām adresēm tiks nodrošināta vismaz vienu reizi mēnesī. Tāpat informējam, ka mazo tehniku un baterijas ir iespējams nogādāt uz tirdzniecības vietās izvietotajām šķirošanas tvertnēm. Vietas, kur nodot elektropreces un baterijas iespējams atrast kartē, kas pieejama  šeit.

  • Lielgabarīta atkritumu izvešana

No lielgabarīta jeb liela izmēra sadzīves atkritumiem, piemēram, dīvāna, skapja, galda, matrača un citiem ir iespēja atbrīvoties, piesakot pakalpojumu. Lai pieteiktu šo pakalpojumu nepieciešams sūtīt e-pastu uz auce@ecobaltiavide.lv vai pieteikties Eco Baltia vide mājaslapā, ŠEIT. Šī pakalpojumu cenrādis pieejams šeit.

  • Būvgružu izvešana

SIA “Eco Baltia vide” nodrošina jebkāda apjoma celtniecības un lielgabarīta atkritumu savākšanu un utilizēšanu. Pirms būvgružu nodošanas izvešanai, jāpārliecinās, ka atkritumi ir sašķiroti pareizi. Tāpat atgādinām, ka būvniecības atkritumus nedrīkst novietot līdzās sadzīves atkritumu konteineriem, kā arī citās neatļautās vietās. Informācija par būvgružu apsaimniekošanu, kā arī iespēja pieteikties šim pakalpojumam pieejama šeit. Cenrādis par šo pakalpojumu pieejams šeit.

  • Lauksaimniecības iepakojuma izvešana

Auces novadā ir iespēja nodod arī lauksaimniecības iepakojuma materiālus, kurus bez maksas izved pēc iepriekšējas pieteikšanās un rindas kārtībā apjomam virs 5m3. Lai pieteiktos šim pakalpojumam, nepieciešams nosūtīt e-pastu uz martins.spelmanis@ecobaltiavide.lv vai zvanīt pa tel.27894555. Tāpat SIA “Eco Baltia vide” izlietoto lauksaimniecības iepakojumu pieņem savās šķirošanas filiālēs, kas šobrīd atrodas Bauskā, Madonā, Daugavpilī, Rumbulā un Aizkrauklē.

Jāatceras, ka nododot lauksaimniecības iepakojumu tam jābūt tīram un sausam – bez lauksaimniecības produktu piejaukumiem, piemēram, salmiem, skābbarības u.c., bez sadzīves un būvniecības atkritumiem, kā arī to sastāvā nedrīkst būt tīkli, striķi, smiltis vai dubļi u.c. Plašāka informācija par pakalpojumu pieejama šeit, savukārt par kvalitātes prasībām skatīt ŠEIT.

 

Jautājumu gadījumā par SIA “Eco Baltia vide” pakalpojumiem aicinām sazināties, zvanot pa tel. 8717 vai rakstot e-pastu auce@ecobaltiavide.lv. Tāpat informācija par SIA “Eco Baltia vide” pakalpojumiem pieejama www.ecobaltiavide.lv mājaslapā, kā arī lietotnē “Eco Baltia”.

Saistītie raksti

E-atkritumu slogā – kā no tā izbēgt?

28/03/2024

Mūsdienu pasaulē elektroiekārtas ir kļuvušas par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu. Taču straujais tehnoloģiju progress un “ātrās modes” diktētā tendence rada jaunus izaicinājumus – elektroiekārtu patēriņš un atkritumu apjoms pieaug ar zibens ātrumu. Šī tendence apdraud vides […]

Babītes un Salas pagastā notiks divu dienu elektrotehnikas un lielgabarīta atkritumu nodošanas akcija

27/03/2024

18. un 19. aprīlī vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” aicina Babītes un Salas pagastu iedzīvotājus piedalīties nolietoto elektroiekārtu, lielgabarīta un sadzīvē radušos bīstamo atkritumu bezmaksas nodošanas akcijā. Iedzīvotāji aicināti līdz 12. aprīļa plkst. […]

SIA “Eco Baltia vide” klientu apkalpošanas centru un atkritumu šķirošanas laukumu darba laiks Lieldienās

22/03/2024

Informējam par izmaiņām SIA “Eco Baltia vide” klientu apkalpošanas centru un atkritumu šķirošanas laukumu darba laikos Lieldienu brīvdienu laikā. Ceturtdien, 28. martā SIA “Eco Baltia vide” klientu apkalpošanas centri un zvanu centri strādās saīsinātu darba […]

SIA “Eco Baltia vide” klientiem Pļaviņās uzsākta bioloģisko atkritumu konteineru uzstādīšana

21/03/2024

Sekojot aktualitātēm atkritumu šķirošanā, vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” pēc SIA “Pļaviņu komunālie pakalpojumi” pieprasījuma arī Pļaviņās un Aiviekstes, Klintaines un Vietalvas pagastos sākusi konteineru uzstādīšanu dalītai bioloģisko atkritumu vākšanai, jau martā uzstādot […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi