aizvērt
open menu
facebook
Vecumnieku novadā notiks SIA “Eco Baltia vide” rīkotā elektrotehnikas šķirošanas akcija

Vecumnieku novadā notiks SIA “Eco Baltia vide” rīkotā elektrotehnikas šķirošanas akcija

Vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” aicina Vecumnieku novada iedzīvotājus piedalīties nolietotās un mājsaimniecībā vairs nevajadzīgās elektrotehnikas bezmaksas nodošanas akcijā, kas notiks no šā gada 25.janvāra līdz 22.februārim.

Ņemot vērā iedzīvotāju lielo aktivitāti iepriekšējās akcijās, šoreiz speciāli izveidoto šķirošanas punktu skaits visā novadā palielināts un līdz februāra beigām nolietotās elektroiekārtas varēs nodot kopā jau septiņās vietās:

No  25.janvāra līdz 1.februārim:

  • Ceriņu ielā 17, Vecumniekos;
  • Liepu ielā 14, Vallē (katlu māja);

No  1. līdz 8.februārim:

  • Kūdru ielā 17, Misā;
  • Skolas ielā 1, Skaistkalnē;

No  8. līdz 15.februārim:

  • Kalna ielā 3, Stelpē;
  • Pagastmāja, Kurmenē;

No 15.līdz 22.februārim:

  • Bauskas ielā 2, Bārbelē

 

Izveidotajos šķirošanas punktos iedzīvotāji aicināti atstāt gan lielo, gan arī mazo sadzīves tehniku – savu laiku nokalpojušus vai mājsaimniecībā vairs neizmantotus ledusskapjus, veļas mašīnas, televizorus, datorus, mikroviļņu krāsnis, tosterus, fēnus un citu tehniku. Tāpat akcijas laikā uzstādītajos šķirošanas konteineros drīkst atstāt izlietotās baterijas.

Lai novērstu iekārtu bīstamo vielu nonākšanu apkārtējā vidē, visai nododamajai tehnikai jābūt pilnā komplektācijā, ar visām tām piederošajām sastāvdaļā, piemēram, ledusskapja kompresoru vai datora mātesplati un citām detaļām.

SIA “Eco Baltia vide” šāda veida akcijas savos darbības reģionos rīko ar mērķi novērst elektronikas, kas ir bīstamie atkritumi, nonākšanu dabā, kā arī veicinātu to otrreizējo pārstrādi. Nevienu sadzīves tehniku un elektroniku nedrīkst ievietot sadzīves atkritumu konteineros vai novietot tiem blakus. Nonākot apkārtējā vidē, tā agri vai vēlu sāk izdalīt cilvēkam un dabai kaitīgas vielas.

Vairāk informācijas par elektronikas šķirošanas akciju Vecumnieku novadā, kā arī citiem SIA “Eco Baltia vide” pakalpojumiem pieejama, zvanot pa tālr.8717 vai rakstot e-pastu uz vecumnieki@ecobaltiavide.lv.

 

Saistītie raksti

Mīti un patiesība par kompozīta iepakojuma jeb dzērienu paku šķirošanu un pārstrādi

26/07/2024

Par kompozīta iepakojumu jeb dzērienu pakām, kurās tiek pildītas sulas, piens, kefīrs, arī vīns un citi dzērieni, valda dažādi mīti. Ir daļa atkritumu apsaimniekotāju un vides ekspertu, kas uzsver, ka tas ir pārstrādei derīgs materiāls. […]

“Eco Baltia vide” savos reģionos aicina šķirot arī dzērienu kartona iepakojumu jeb piena, kefīra, sulas u.c. pakas

18/07/2024

Attīstoties otrreizējo izejvielu pārstrādes iespējām pasaulē, palielinās to atkritumu daudzums, ko iedzīvotājiem iespējams šķirot dalīti no citiem atkritumiem. Piemēram, ja vēl pēdējos gados starp dažādiem iepakojumiem daudzviet netika pieņemts dzērienu kartona jeb kompozīta (dažādu materiālu […]

Derīgas lietas gluži par baltu velti. Saldū tapis otrreiz izmantojamu mantu skapis

16/07/2024

Lietu atkārtota izmantošana tāpat kā atkritumu šķirošana ir viens no ilgtspējīgiem ikdienas paradumiem, kas nereti tiek aizmirsts. Aktualizējot atkārtotas lietu izmantošanas nozīmi cilvēku ekoloģiskās pēdas mazināšanā un atgādinot, ka itin bieži tas, kas vienam var […]

“Eco Baltia vide” reizi mēnesī Skrundā nodrošinās klientu apkalpošanu klātienē

11/07/2024

No šā gada 1. jūlija vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” Kuldīgas novada Skrundas pilsētā un pagastā, kā arī Nīkrāces, Rudbāržu, Raņķu pagastā turpina sniegt sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus. Lai nodrošinātu pieejamāku klientu apkalpošanu ikvienam […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi