aizvērt
open menu
facebook
 VIDEO. Īpašā kampaņā vērš uzmanību uz atkritumu savākšanas šoferu ikdienu

 VIDEO. Īpašā kampaņā vērš uzmanību uz atkritumu savākšanas šoferu ikdienu

Jo šaurāka iela, jo ciešāka sadarbība! Ar šādu pārliecību vides apsaimniekošanas uzņēmums “Eco Baltia vide” īpašā kampaņā aicina iedzīvotājus būt saprotošiem un atsaucīgiem sadarbībā ar atkritumu izvedējiem un tādējādi dot savu artavu tīras vides veidošanā. Lai uzskatāmāk atainotu specializētā atkritumu savākšanas transporta šoferu ikdienu, izveidots kampaņas video.

Piekļuve atkritumu konteineriem ne vienmēr ir vienkārša – to apgrūtina dažādi faktori: šauras ielas, pavirši novietotas automašīnas, ziemā – arī sniega kupenas, kas aizņem daļu jau tā šaurās brauktuves. Turklāt atkritumu izvedējiem nākas saskarties ar vēl kādu nepatīkamu apstākli – iedzīvotāji nereti ir neiecietīgi pret šoferiem, signalizējot un agresīvi komunicējot, kas šoferiem prasa īpašu pacietību.

“SIA “Eco Baltia vide” ļoti stingri pieturas pie augstiem klientu apkalpošanas standartiem, ko dažādās situācijās diemžēl mēdz ietekmēt ārējie apstākļi, ar ko diendienā saskaras mūsu šoferīši. Nav jau grūti mums katram pa ceļam uz automašīnu iemest savu atkritumu maisu konteinerā. Taču nereti daudzi aizmirst vai neiedomājas, ka pēc tam seko arī tvertņu tukšošana, lai atkritumi pēc iespējas ātrāk tiktu aizvākti no katra iedzīvotāja ikdienas vides. Daudzos gadījumos efektīvai atkritumu apsaimniekošanai var pietikt vien ar iedzīvotāju draudzīgu attieksmi, pretimnākšanu un pāris vienkāršu nosacījumu ievērošanu, kas krietni atvieglotu atkritumu savākšanas transporta līdzekļu šoferīšu darbu,” pauž, SIA “Eco Baltia vide” valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts.

SIA “Eco Baltia vide” šoferi vienā dienā veic maršrutu, kurā vidēji iekļautas 150 adreses. Diemžēl no tām aptuveni 30% gadījumu vērojami kādi apgrūtinājumi, tostarp iedzīvotāju nepareizi novietota transporta vai sniega kupenu dēļ ir ierobežota piekļuve konteineriem. Lielākie izaicinājumi ir daudzdzīvokļu namu pagalmi, kur īpaši šobrīd – ziemas apstākļos, turklāt kad daudzi atrodas mājās-, iebraucamie ceļi nereti ir vien divas vieglo automobiļu iebrauktas rises, pa kurām ceļu līdz atkritumu konteineriem nākas veikt ar aptuveni 11 metrus garu un 2,5 metrus platu specializēto transportu.

“Ne vienmēr šoferi šīs šaurās vietas var izbraukt bez apstājas. Nākas veikt sarežģītus manevrus – tā teikt, bīdīties uz priekšu un atpakaļ, lai vispār varētu iegriezties pagalmos un piekļūt konteineriem. Līdz ar to nereti iedzīvotājiem nākas pagaidīt, lai tiktu garām ar savu auto, kas bieži vien noved pie cilvēku neiecietīgas attieksmes un skaņu signālu raidīšanas. Aicinātu ņemt vērā arī šoferu atbildību par teritorijā līdzās esošajiem objektiem, tostarp iedzīvotāju transporta līdzekļiem, lai, veicot manevrus, tiem nenodarītu bojājumus,” pauž J.Aizbalts, aicinot būt pretimnākošiem un aizdomāties, kas notiktu apkārtējā vidē, ja valstī atkritumu apsaimniekošanas nebūtu vispār.

Gada laikā visā Latvijā kopā radītais atkritumu apjoms sasniedz aptuveni 800 000 tonnas. Pēc pēdējiem Eurostat datiem* par 2019.gadu, tie ir vairāk nekā 400 kg uz vienu iedzīvotāju gada laikā. Pēc SIA “Eco Baltia vide” aprēķiniem uzņēmuma apsaimniekošanas teritorijā Rīgā dienas laikā vidēji tiek izvestas aptuveni 180 tonnas sadzīves atkritumu jeb aptuveni 18 pilnas atkritumu savākšanas mašīnas – viena mašīna var savākt 8–12 tonnas.

Lai nodrošinātu nepārtrauktību atkritumu savākšanas pakalpojumu sniegšanā, SIA “Eco Baltia vide” aicina iedzīvotājus:

  • Novieto savu auto tā, lai tam droši tiek garām gan atkritumu izvešanas mašīna, gan operatīvais transports dzīvību glābšanai!
  • Esi saprotošs, ja nākas uzgaidīt aiz specializētā atkritumu savākšanas transporta – tā iespējami ātri izvedīs atkritumus, lai dotos prom uz nākamo adresi!
  • Informē mūs, ja kādu nenovēršamu apstākļu dēļ piekļuve Tavam atkritumu konteineram nav iespējama!
  • Iedvesmai noskaties VIDEO!

 

* Eurostat dati par iedzīvotāju radīto atkritumu apjomu – http://appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/show.do?dataset=env_wasmun

Saistītie raksti

E-atkritumu slogā – kā no tā izbēgt?

28/03/2024

Mūsdienu pasaulē elektroiekārtas ir kļuvušas par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu. Taču straujais tehnoloģiju progress un “ātrās modes” diktētā tendence rada jaunus izaicinājumus – elektroiekārtu patēriņš un atkritumu apjoms pieaug ar zibens ātrumu. Šī tendence apdraud vides […]

Babītes un Salas pagastā notiks divu dienu elektrotehnikas un lielgabarīta atkritumu nodošanas akcija

27/03/2024

18. un 19. aprīlī vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” aicina Babītes un Salas pagastu iedzīvotājus piedalīties nolietoto elektroiekārtu, lielgabarīta un sadzīvē radušos bīstamo atkritumu bezmaksas nodošanas akcijā. Iedzīvotāji aicināti līdz 12. aprīļa plkst. […]

SIA “Eco Baltia vide” klientu apkalpošanas centru un atkritumu šķirošanas laukumu darba laiks Lieldienās

22/03/2024

Informējam par izmaiņām SIA “Eco Baltia vide” klientu apkalpošanas centru un atkritumu šķirošanas laukumu darba laikos Lieldienu brīvdienu laikā. Ceturtdien, 28. martā SIA “Eco Baltia vide” klientu apkalpošanas centri un zvanu centri strādās saīsinātu darba […]

SIA “Eco Baltia vide” klientiem Pļaviņās uzsākta bioloģisko atkritumu konteineru uzstādīšana

21/03/2024

Sekojot aktualitātēm atkritumu šķirošanā, vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” pēc SIA “Pļaviņu komunālie pakalpojumi” pieprasījuma arī Pļaviņās un Aiviekstes, Klintaines un Vietalvas pagastos sākusi konteineru uzstādīšanu dalītai bioloģisko atkritumu vākšanai, jau martā uzstādot […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi