aizvērt
open menu
facebook
Ar mērķi stiprināt konkurētspēju un tirgus pozīcijas, līdz gada beigām apvienos “Eco Baltia” vides sektora uzņēmumus SIA “Eco Baltia vide” un SIA “Pilsētas Eko serviss”

Ar mērķi stiprināt konkurētspēju un tirgus pozīcijas, līdz gada beigām apvienos “Eco Baltia” vides sektora uzņēmumus SIA “Eco Baltia vide” un SIA “Pilsētas Eko serviss”

Turpinot efektivizēt Baltijā lielākā vides resursu apsaimniekošanas koncerna AS “Eco Baltia” korporatīvo pārvaldību un struktūru, kā arī, lai uzlabotu pakalpojumu piedāvājumu un kvalitāti klientiem, grupas vadošajam vides apsaimniekošanas uzņēmumam SIA “Eco Baltia vide” reorganizācijas rezultātā tiks pievienots arī ielu un ceļu uzturēšanas uzņēmums SIA “Pilsētas Eko Serviss”. Uzņēmumu apvienošana norisināsies vairākos posmos un to plānots pabeigt līdz 2023.gada beigām.

“”Pilsētas Eko Serviss” kopš šā gada janvāra beigām ir pievienojies “Eco Baltia” koncernam un šajā periodā mērķtiecīgi esam meklējuši sinerģijas un iespējas, kā, apvienojot spēkus un kompetences, varam celt savu konkurētspēju un piedāvājumu ielu un ceļu uzturēšanā. Tāpēc lēmums apvienot abus uzņēmumus ir tikai likumsakarīgs. Mūsu mērķis ir izveidot spēcīgu tirgus līderi, kas var investēt attīstībā, videi draudzīgākā tehniskajā nodrošinājumā, vēl augstākā esošo pakalpojumu kvalitātē, attīstot arī jaunus vides uzkopšanas pakalpojumus un to pieejamības pārklājumu, ievērojot arī mūsu ilgtspējas stratēģijā noteiktos mērķus un uzdevumus,” norāda “Eco Baltia” vides apsaimniekošanas segmenta vadītājs un SIA “Eco Baltia vide” valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts.

SIA “Eco Baltia vide” ar sava meitas uzņēmuma AS “Latvijas Zaļais punkts” starpniecību šā gada 20.janvārī noslēdza ielu un ceļu uzturēšanas uzņēmumu SIA “Pilsētas Eko Serviss”, SIA “PES Serviss” un SIA “B 124” iegādes darījumu, iegādājoties šo uzņēmumu 100% kapitāldaļu. Darījuma pabeigšanai Konkurences padomes atļauja tika saņemta 2022.gada decembrī. Reorganizācijas procesā, ievērojot normatīvo aktu prasības un tajos paredzēto procesu, visi trīs jauniegādātie uzņēmumi vairākos procesa posmos tiks pievienoti SIA “Eco Baltia vide”, kas pārņems arī šo uzņēmumu tiesības, saistības un aktīvus.

Paredzēts, ka reorganizācijas process neietekmēs esošos sadarbības partnerus un klientus. Ar partneriem tiks veikti visi nepieciešamie saskaņojumi. Apvienošanās procesa noslēgumā mainīsies SIA “Pilsētas Eko Serviss” juridiskais statuss, rekvizīti, klientu centra kontaktinformācija, bet par to visi uzņēmuma klienti un partneri tiks informēti saskaņā ar noslēgto līgumu nosacījumiem. Savukārt SIA “Pilsētas Eko Serviss” darbiniekiem reorganizācijas procesā un tā rezultātā atbilstoši “Eco Baltia” standartiem tiks uzlabots pieejamais papildu labumu grozs, prēmēšanas sistēma, apmācību un attīstības iespējas, tādējādi nodrošinot vēl labvēlīgākus kopējos darba apstākļus un arī profesionālās izaugsmes iespējas koncerna ietvaros.

 

SIA “Pilsētas Eko serviss” ir dibināts 2003.gadā un piedāvā tādus pakalpojumus kā ielu un ceļu uzturēšana, ūdens novadīšanas sistēmu uzturēšanas un remonta darbus, kā arī tehnikas nomu. 2022.gadā uzņēmuma apgrozījums veidoja 7,18 miljonus eiro. Tajā strādā aptuveni 70 darbinieki.

SIA “Eco Baltia vide” ir vides apsaimniekošanas uzņēmums, kurā Latvijā strādā vairāk nekā 500 darbinieki. 2022.gadā uzņēmuma neauditētais neto apgrozījums sasniedza 49,32 miljonus eiro. Taču kopējais “Eco Baltia” vides apsaimniekošanas sektora uzņēmumu, ietverot arī meitas sabiedrības Lietuvā, konsolidētais neauditētais neto apgrozījums 2022.gadā bija 111,2 miljoni eiro.

Saistītie raksti

Mīti un patiesība par kompozīta iepakojuma jeb dzērienu paku šķirošanu un pārstrādi

26/07/2024

Par kompozīta iepakojumu jeb dzērienu pakām, kurās tiek pildītas sulas, piens, kefīrs, arī vīns un citi dzērieni, valda dažādi mīti. Ir daļa atkritumu apsaimniekotāju un vides ekspertu, kas uzsver, ka tas ir pārstrādei derīgs materiāls. […]

“Eco Baltia vide” savos reģionos aicina šķirot arī dzērienu kartona iepakojumu jeb piena, kefīra, sulas u.c. pakas

18/07/2024

Attīstoties otrreizējo izejvielu pārstrādes iespējām pasaulē, palielinās to atkritumu daudzums, ko iedzīvotājiem iespējams šķirot dalīti no citiem atkritumiem. Piemēram, ja vēl pēdējos gados starp dažādiem iepakojumiem daudzviet netika pieņemts dzērienu kartona jeb kompozīta (dažādu materiālu […]

Derīgas lietas gluži par baltu velti. Saldū tapis otrreiz izmantojamu mantu skapis

16/07/2024

Lietu atkārtota izmantošana tāpat kā atkritumu šķirošana ir viens no ilgtspējīgiem ikdienas paradumiem, kas nereti tiek aizmirsts. Aktualizējot atkārtotas lietu izmantošanas nozīmi cilvēku ekoloģiskās pēdas mazināšanā un atgādinot, ka itin bieži tas, kas vienam var […]

“Eco Baltia vide” reizi mēnesī Skrundā nodrošinās klientu apkalpošanu klātienē

11/07/2024

No šā gada 1. jūlija vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” Kuldīgas novada Skrundas pilsētā un pagastā, kā arī Nīkrāces, Rudbāržu, Raņķu pagastā turpina sniegt sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus. Lai nodrošinātu pieejamāku klientu apkalpošanu ikvienam […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi