aizvērt
open menu
facebook
Babītes novadā “Eco Baltia vide” rīkotajā akcijā nodotas 9,3 tonnas elektronikas un lielgabarīta atkritumu

Babītes novadā “Eco Baltia vide” rīkotajā akcijā nodotas 9,3 tonnas elektronikas un lielgabarīta atkritumu

Babītes novadā janvāra beigās notika šogad pirmā viena no regulāri rīkotajām vides apsaimniekošanas uzņēmuma SIA“Eco Baltia vide” tematiskajām šķirošanas akcijām. Tās laikā novada iedzīvotāji sašķiroja un nodeva pārstrādei kopā teju 10 tonnas nolietotās un mājsaimniecībā vairs nevajadzīgās elektroiekārtas un lielgabarīta atkritumus, kā arī vairāk nekā 240 autoriepas.

Šķirošanas akcijas laikā pārstrādei tika nodota gan lielā sadzīves tehnika – ledusskapji, plītis, televizori, veļas mašīnas u.c., kā arī mazā tehnika, tostarp, fēni, mikroviļņu krāsnis, elektriskās plītiņas un cita veida iekārtas. Kopumā tika savāktas 2,3 tonnas dažāda veida elektroiekārtu. Tāpat novadnieki nodeva vairāk nekā 7 tonnas dažādu mēbeļu – dīvānus, plauktiņus, krēslus u.c., kā arī izmantoja iespēju atbrīvoties no nokalpojušajām vieglo automašīnu riepām.

SIA “Eco Baltia vide” sadarbībā ar Babītes novadu šāda veida akcijas rīko četras reizes gadā. Savukārt elektronikas izvešanu uzņēmums bez maksas Babītes novada iedzīvotājiem nodrošina visa gada garumā. Pakalpojumam var pieteikties, zvanot pa tel. 8717 vai rakstot uz e-pastu babite@ecobaltiavide.lv. Pašreizējā valstī izsludinātajā ārkārtējā situācijā elektronikas savākšana tiek nodrošināta bezkontakta veidā. Piesakoties jānorāda nododamās tehnikas veids un precīza adrese un vieta, kur elektronika tiks novietota savākšanai. Tāpat uzņēmumu jāinformē, ja ir kādi šķēršļi piekļūt noteiktajai atrašanās vietai. Nododamai tehnikai jābūt neizjauktai un ar visām piederošajām sastāvdaļām, piemēram ledusskapja kompresoru un citām būtiskām detaļām.

“Eco Baltia vide” atgādina, ka jebkura elektrotehnika ir bīstamie atkritumi, tāpēc no tās jāatbrīvojas ar īpašu atbildību. Elektroniku, mēbeles un cita veida lielos atkritumus, kā arī autoriepas nekādā gadījumā nedrīkst izmest sadzīves atkritumos vai atstāt pie konteineriem. Bezatbildīgi izmesta tehnika un cita veida atkritumi var atstāt negatīvu ietekmi uz vidi un apdraudēt cilvēku veselību.

“Eco Baltia vide” izsaka pateicību Babītes novada iedzīvotājiem par līdzdalību atkritumu šķirošanā un vides ilgtspējas veidošanā, un aicina būt aktīviem arī turpmāk.

 

Informācija par SIA “Eco Baltia vide” pieejama www.ecobaltiavide.lv. Lai nodrošinātu vēl ērtāku pakalpojumu sniegšanu, SIA “Eco Baltia vide” saviem klientiem turpmāk piedāvā iespēju ar atkritumu apsaimniekošanu saistītās darbības veikt vienuviet – lietotnē “Eco Baltia”. Plašāka informācija pieejama ŠEIT.

Saistītie raksti

“Eco Baltia” iegādājas 40,4 % akciju Latvijas ceļu uzturēšanas uzņēmumā Daugavpilī

18/04/2024

Baltijā lielākā vides resursu apsaimniekošanas un pārstrādes uzņēmumu grupa AS “Eco Baltia” iegādājusies 40,4% akciju Latvijas ceļu uzturēšanas uzņēmumā AS “Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums” (“Daugavpils Spec. ATU”). Daugavpils pilsētas domei un Latvijas valstij piederošās akcijas […]

Divas nedēļas Liepājā bez maksas varēs nodot vieglo auto riepas

11/04/2024

No 15. līdz 28. aprīlim vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” sadarbībā ar “Latvijas Zaļo punktu” rīko riepu nodošanas akciju “Nomet riepu atbildīgi!”, aicinot Liepājas pilsētas un Dienvidkurzemes novada iedzīvotājus no nolietotajām vieglo automašīnu […]

11. aprīlī no plkst. 13.00 slēgts klientu apkalpošanas centrs Brīvības gatvē

10/04/2024

Informējam, ka tehnisku iemeslu dēļ 11. aprīlī saīsināts darba laiks SIA “Eco Baltia vide” klientu centram Brīvības gatvē 289, Rīgā. Klientu apkalpošanas centrs Brīvības gatvē 289, Rīgā 11. aprīlī strādās no plkst. 9.00 līdz plkst. […]

Marta akcijas laikā Mārupē savāktas 29,64 tonnas dažāda veida atkritumu

08/04/2024

Martā regulārās akcijas laikā Mārupes pilsētā un pagastā iedzīvotāji nodevuši 29,64 tonnas dažāda veida atkritumu. Akciju organizēja vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide”, piedāvājot iedzīvotājiem bez maksas atbrīvoties no nederīgajām elektroiekārtām, lielgabarīta un sadzīvē […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi