aizvērt
open menu
facebook
“Eco Baltia vide” aicina Pļaviņu apvienības iedzīvotājus šķirot atkritumus

“Eco Baltia vide” aicina Pļaviņu apvienības iedzīvotājus šķirot atkritumus

Lai novērstu iepakojuma nonākšanu nešķirotajos sadzīves atkritumos un pēcāk arī poligonā, vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” sadarbībā ar Latvijas Zaļo punktu atgādina par plastmasas, papīra, metāla iepakojuma un stikla taras dalītās vākšanas nozīmi, kā arī risinājumiem, kas pieejami ikvienam Pļaviņu apvienības iedzīvotājam.

Šķirojot atkritumus, tiek samazināts vides piesārņojums. Piemēram, viena dabā izmesta PET pudele vidē sadalās aptuveni 500 gadu laikā. Savukārt stikla pudele dabiskā vidē nesadalās vispār. Nonākot iepakojumam poligonā, tas turpina palielināt strauji augošo atkritumu kalnu apmērus. Turklāt, nepareizi apsaimniekoti atkritumi atstāj negatīvu ietekmi gan uz vidi, gan arī cilvēka veselību. Tāpat, ja iepakojums netiek nodots pārstrādei, tad jaunu iepakojumu ražošanā tiek izmantot liels daudzums pirmreizējos dabas materiālus, no kuriem daudzi ir izsīkstoši.

Lai saglabātu tīru vidi, veicinātu straujāku atkritumu šķirošanas aktivitāti un aprites ekonomikas virzību Latvijā, ik gadu pieaug dabas resursu nodoklis par nešķiroto atkritumu apglabāšanu poligonos. Savukārt lielākajai daļai šķiroto atkritumu, tostarp vieglajam iepakojumam jeb plastmasas, papīra, metāla iepakojumam un stikla tarai atkritumu apsaimniekošanas operatori apsaimniekošanu nodrošina bez maksas. Attiecīgi, šķirojot iepakojumu, izmaksas par nešķiroto atkritumu apsaimniekošanu var samazināt jau līdz 25%.

Pļaviņu apvienībā šobrīd atrodas vairāki publiski pieejamie vieglā iepakojuma jeb papīra, metāla un plastmasas iepakojuma konteineri, kā arī konteineri stikla tarai:

 

Adrese Dalīto atkritumu konteineri
Stikla iepakojumam Plastmasas, kartona, metāla iepakojumam
Bebrulejas iela 4b, Pļaviņas X X
Rīgas iela 29b, Pļaviņas X X
Rīgas iela 26, Pļaviņas X X
Rīgas iela 13 un 15, Pļaviņas X X
Stacijas laukums, Pļaviņas X X
Daugavas iela 49 (pagalmā), Pļaviņas X
Pie publiskās tualetes (pretī Raiņa ielai 53), Pļaviņas X
Daugavas iela 50 (pie sporta zāles), Pļaviņas X
Raiņa iela 72, Pļaviņas X X
Dzirnavu iela 2, Pļaviņas X X
Dzirnavu iela 3, Pļaviņas X X
Lielā iela 14, Pļaviņas X
K.Štrāla iela 1, Pļaviņas X
1. maija iela 10, Aiviekstes pagasts X
1.maija iela 6, Aiviekstes pagasts X X
Ķūģu Jaunā māja, Aiviekstes pagasts X X
Vietalvas centrā pie daudzdzīvokļu mājām, Vietalvas pagasts X X
Odzienā pie mājām ”Nākotnes”, Vietalvas pagasts X X
Vietalvā pie dīķa, Vietalvas pagasts X X
“Siljāņi”, Vietalvas pagasts X
pie Klintaines pagasta pārvaldes ēkas “Kūlīši”, Stukmaņi, Klintaines pagasts X X
pie mājām Zviedrēni, Rīteri, Klintaines pagasts X X

 

Juridiskās personas aicinātas pieteikt individuālos dalītās vākšanas konteinerus vieglajam iepakojumam, sazinoties ar SIA “Eco Baltia vide” klientu apkalpošanas centru, zvanot pa tel. 8717 vai rakstot uz e-pastu plavinas@ecobaltiavide.lv. Savukārt daudzdzīvokļu namu iedzīvotāji šķirošanas konteinerus aicināti pieteikt, sazinoties ar sava nama apsaimniekotāju.

Uzņēmums atgādina, ka vieglā iepakojuma šķirošanas konteinerā drīkst šķirot visa veida plastmasas, papīra un metāla iepakojumu – PET pudeles, plastikāta maisiņus un cita veida plastmasas iesaiņojumu, dzērienu un pārtikas preču kartona iepakojumu, metāla bundžas, makulatūru un papīra iesaiņojumu, kā arī citus iepakojumu veidus.

Savukārt pie stikla taras drīkst izmest tikai dzērienu stikla pudeles un burkas, savukārt nedrīkst – logu stiklu, virtuves traukus, vāzes un keramiku.

Plašāka informācija par iepakojuma šķirošanu – www.ecobaltiavide.lv sadaļā “Atkritumu šķirošana”, bet jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar mums, zvanot pa tel. 8717 vai rakstot uz e-pastu plavinas@ecobaltiavide.lv.

 

Saistītie raksti

“Eco Baltia” iegādājas 40,4 % akciju Latvijas ceļu uzturēšanas uzņēmumā Daugavpilī

18/04/2024

Baltijā lielākā vides resursu apsaimniekošanas un pārstrādes uzņēmumu grupa AS “Eco Baltia” iegādājusies 40,4% akciju Latvijas ceļu uzturēšanas uzņēmumā AS “Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums” (“Daugavpils Spec. ATU”). Daugavpils pilsētas domei un Latvijas valstij piederošās akcijas […]

Divas nedēļas Liepājā bez maksas varēs nodot vieglo auto riepas

11/04/2024

No 15. līdz 28. aprīlim vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” sadarbībā ar “Latvijas Zaļo punktu” rīko riepu nodošanas akciju “Nomet riepu atbildīgi!”, aicinot Liepājas pilsētas un Dienvidkurzemes novada iedzīvotājus no nolietotajām vieglo automašīnu […]

11. aprīlī no plkst. 13.00 slēgts klientu apkalpošanas centrs Brīvības gatvē

10/04/2024

Informējam, ka tehnisku iemeslu dēļ 11. aprīlī saīsināts darba laiks SIA “Eco Baltia vide” klientu centram Brīvības gatvē 289, Rīgā. Klientu apkalpošanas centrs Brīvības gatvē 289, Rīgā 11. aprīlī strādās no plkst. 9.00 līdz plkst. […]

Marta akcijas laikā Mārupē savāktas 29,64 tonnas dažāda veida atkritumu

08/04/2024

Martā regulārās akcijas laikā Mārupes pilsētā un pagastā iedzīvotāji nodevuši 29,64 tonnas dažāda veida atkritumu. Akciju organizēja vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide”, piedāvājot iedzīvotājiem bez maksas atbrīvoties no nederīgajām elektroiekārtām, lielgabarīta un sadzīvē […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi