aizvērt
open menu
facebook
 “Eco Baltia vide” nodrošina vairākas iespējas svētku eglīšu izvešanai

 “Eco Baltia vide” nodrošina vairākas iespējas svētku eglīšu izvešanai

Vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” aicina iedzīvotājus Ziemassvētku eglītes pēc svētkiem neizmest sadzīves atkritumu konteineros, bet atbrīvoties no tām videi draudzīgākos veidos. Uzņēmums saviem klientiem jau no 28.decembra nodrošina vairākas iespējas nodot nozaļojušās svētku eglītes, lai tās ilgstoši neatrastos pilsētvidē, kā arī lai novērstu to noglabāšanu atkritumu poligonos.

“Šogad, kad daudzi svētkus aizvada neierasti šaurākā lokā savās mājvietās, kā nemainīga Ziemassvētku sastāvdaļa tomēr ir un būs eglīte. Tās galvenā funkcija ir vairāku nedēļu garumā priecēt mūsu acis un sirdis, kas šajā laikā ir pat īpaši svarīgi. Tomēr tikpat svarīgi ir pēc tam parūpēties, lai jau nokaltušais svētku kociņš varētu piedzīvot pienācīgu “otro dzīvi”, nevis tiktu noglabāts poligonā kopā ar vairākiem tūkstošiem citu egļu. Tāpēc aicinām katram apzināties savas iespējas videi draudīgā veidā atbrīvoties no nozaļojušā svētku dekora – kompostēt, izmantot iekuram mājās, nogādāt uz briežu dārziem, kā arī izmantot vides apsaimniekotāju sniegtās iespējas, jo arī nokaltušai eglītei var atrast savu vērtību tālāk par poligonu,” aicina SIA “Eco Baltia vide” valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts.

SIA “Eco Baltia vide” saviem klientiem piedāvā eglītes bez maksas nodot kādā no uzņēmuma apsaimniekotajiem atkritumu šķirošanas laukumiem – Getliņu ielā 5, Rumbulā, kā arī “Kadagas attīrīšanas ietaises”, Kadagā, Ādažu novadā. Tāpat Rīgas Ziemeļu rajona un Vidzemes priekšpilsētas, kā arī Babītes, Mārupes, Salaspils, Ādažu  novadu iedzīvotājiem tiek nodrošināta eglīšu bezmaksas savākšana no klienta adreses. Lai pakalpojumu īstenotu  un eglītes nenonāktu kopējā sadzīves atkritumu plūsmā, izveidots atsevišķs maršruts, tāpēc klienti aicināti pieteikt eglītes izvešanu, zvanot pa tel. 8717 vai rakstot uz e-pastu info@ecobaltiavide.lv. Daudzdzīvokļu namu iedzīvotājiem eglītes jānovieto pie sava nama novietotajiem atkritumu konteineriem (pieteikumu veiks namu apsaimniekotājs), savukārt privātmāju iedzīvotāji pēc pieteikuma tiks informēti par eglītes izvešanas dienu, kurā nozaļojušo kociņu būs jānovieto SIA “Eco Baltia vide” darbiniekiem pieejamā vietā.

Tie SIA “Eco Baltia vide” klienti, kuriem jau pieejami bioloģisko atkritumu šķirošanas konteineri, eglīti aicināti novietot tiem blakus. Tā tiks savākta bez maksas atbilstoši bioloģisko atkritumu konteinera tukšošanas grafikam un atsevišķa pieteikšana nav nepieciešama.

SIA “Eco Baltia vide” eglīšu savākšanu bez maksas nodrošinās līdz 2021.gada 31.janvārim. Pēc tam pakalpojums tiks sniegts par samaksu – 2,50 EUR (ar PVN) par vienu eglīti.

Plašāka informācija par SIA “Eco Baltia vide” sniegtajiem pakalpojumiem, tostarp eglīšu izvešanu, pieejama, zvanot pa tel. 8717 vai rakstot uz e-pastu info@ecobaltiavide.lv.

 

Saistītie raksti

Mīti un patiesība par kompozīta iepakojuma jeb dzērienu paku šķirošanu un pārstrādi

26/07/2024

Par kompozīta iepakojumu jeb dzērienu pakām, kurās tiek pildītas sulas, piens, kefīrs, arī vīns un citi dzērieni, valda dažādi mīti. Ir daļa atkritumu apsaimniekotāju un vides ekspertu, kas uzsver, ka tas ir pārstrādei derīgs materiāls. […]

“Eco Baltia vide” savos reģionos aicina šķirot arī dzērienu kartona iepakojumu jeb piena, kefīra, sulas u.c. pakas

18/07/2024

Attīstoties otrreizējo izejvielu pārstrādes iespējām pasaulē, palielinās to atkritumu daudzums, ko iedzīvotājiem iespējams šķirot dalīti no citiem atkritumiem. Piemēram, ja vēl pēdējos gados starp dažādiem iepakojumiem daudzviet netika pieņemts dzērienu kartona jeb kompozīta (dažādu materiālu […]

Derīgas lietas gluži par baltu velti. Saldū tapis otrreiz izmantojamu mantu skapis

16/07/2024

Lietu atkārtota izmantošana tāpat kā atkritumu šķirošana ir viens no ilgtspējīgiem ikdienas paradumiem, kas nereti tiek aizmirsts. Aktualizējot atkārtotas lietu izmantošanas nozīmi cilvēku ekoloģiskās pēdas mazināšanā un atgādinot, ka itin bieži tas, kas vienam var […]

“Eco Baltia vide” reizi mēnesī Skrundā nodrošinās klientu apkalpošanu klātienē

11/07/2024

No šā gada 1. jūlija vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” Kuldīgas novada Skrundas pilsētā un pagastā, kā arī Nīkrāces, Rudbāržu, Raņķu pagastā turpina sniegt sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus. Lai nodrošinātu pieejamāku klientu apkalpošanu ikvienam […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi