aizvērt
open menu
facebook
Kampaņas “Viegla šķirošanās” norise atkritumu šķirošanas laukumos

Kampaņas “Viegla šķirošanās” norise atkritumu šķirošanas laukumos

Latvijas Zaļais punkts sadarbībā ar vides apsaimniekošanas uzņēmumu SIA “Eco Baltia vide” un “Maxima Latvija” kampaņas “Viegla šķirošanās” otrajā posmā no šā gada 1. līdz 31.maijam aicina iedzīvotājus nodot savu vairs nevajadzīgo elektrotehniku kādā no vairāk nekā 30 kampaņas atkritumu šķirošanas laukumiem. Akcijas laikā nodotā tehnika tiks uzskaitīta, lai pārspētu pērn īstenotās kampaņas “Elektronikas šķiratlons” rezultātu –  410 tonnas, savukārt visi akcijas dalībnieki piedalīsies izlozē par vērtīgām balvām,  tostarp jaunu televizoru.

Kampaņas laikā iedzīvotāji šķirošanas laukumos var nodot gan lielo sadzīves tehniku, tostarp ledusskapjus, veļas mašīnas, plītis, trauku mazgājamās mašīnas u.c., gan arī mazo tehniku, piemēram, mikroviļņu krāsnis, blenderus, elektriskos svarus, fēnus, virtuves kombainus un citas ierīces, kā arī papildu var kopā ar elektroniku nodot uzkrātās baterijas un akumulatorus.

“Viegla šķirošanās” otrais posms tiek īstenots vairāk nekā 30 atkritumu šķirošanas laukumos visā Latvijā, tostarp Liepājā, Saldū, Brocēnos, Siguldā, Jelgavā, Ventspilī, Tukumā, Talsos, Kandavā, Jūrmalā, Rēzeknē, Daugavpilī, Bauskā, Līvānos, Ādažos, Dobelē, Kārsavā, Preiļos, Madonā, Ķegumā, Krāslavā un citviet. Pilns saraksts un laukumu adreses pieejamas ŠEIT.

Pēc elektrotehnikas nodošanas šķirošanas laukumā, ikviens dalībnieks varēs reģistrēties izlozei un pretendēt uz patīkamām un noderīgām balvām, tostarp veikalu “Maxima” dāvanu kartēm 50 eiro vērtībā, kā arī pārsteiguma balvām no Latvijas Zaļā punkta. Tāpat starp visiem akcijas dalībniekiem tiks izlozēta lielā balva – jauns televizors. Balvu izloze notiks jūnijā, par ko plašāka informācija būs pieejama www.zalais.lv sadaļā “Jaunumi”.

Visa akcijas laikā nodotā tehnika tiks uzskaitīta, lai pārspētu pērn īstenotās kampaņas “Elektronikas šķiratons” rezultātu – sašķirotas vairāk nekā 410 tonnas iekārtu. Pēc akcijas norises visa tehnika tiks novirzīta otrreizējai pārstrādei. Lai to nodrošinātu, elektroiekārtas šķirošanas laukumā ir jānovieto tikai tām paredzētajā vietā un tām ir jābūt neizjauktām, piemēram, ledusskapim jābūt ar kompresoru, televizoram – ar kineskopu, datoram – ar mātes plati u.tml.

Informējam, ka visa veida nolietotās un nederīgās sadzīves un elektrotehnikas iekārtas tiek klasificētas kā videi kaitīgie atkritumi, jo tās var saturēt videi un cilvēkam bīstamas vielas. Ja baterijas vai elektroiekārtas netiek nodotas otrreizējai pārstrādei, tās, nokļūstot apkārtējā vidē, var radīt toksisku piesārņojumu, kas kaitē gan dabai, gan cilvēku veselībai. Elektroiekārtas un baterijas satur virkni bīstamu ķīmisku vielu, piemēram, svinu, kadmiju, alvu, dzīvsudrabu u.c.

Atgādinām, ka, ņemot vērā Latvijā spēkā esošos Covid-19 dēļ noteiktos piesardzības pasākumus, ierodoties šķirošanas laukumā, aicinām ievērot fizisko distancēšanos un ierobežojumus attiecībā uz pulcēšanos. Tāpat pēc laukuma apmeklējuma aicinām rūpīgi nomazgāt rokas vai veikt to dezinfekciju.

Kampaņu “Viegla šķirošanās” organizē Latvijas Zaļais punkts un SIA “Eco Baltia vide” un “Maxima Latvija” sadarbībā ar partneriem, un tās otrais posms šķirošanas laukumos notiks vairāk nekā 30 novados visā Latvijā. Vairāk informācijas par akcijas norisi pieejama Latvijas Zaļā punkta mājas lapā www.zalais.lv.

Saistītie raksti

“Eco Baltia” iegādājas 40,4 % akciju Latvijas ceļu uzturēšanas uzņēmumā Daugavpilī

18/04/2024

Baltijā lielākā vides resursu apsaimniekošanas un pārstrādes uzņēmumu grupa AS “Eco Baltia” iegādājusies 40,4% akciju Latvijas ceļu uzturēšanas uzņēmumā AS “Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums” (“Daugavpils Spec. ATU”). Daugavpils pilsētas domei un Latvijas valstij piederošās akcijas […]

Divas nedēļas Liepājā bez maksas varēs nodot vieglo auto riepas

11/04/2024

No 15. līdz 28. aprīlim vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” sadarbībā ar “Latvijas Zaļo punktu” rīko riepu nodošanas akciju “Nomet riepu atbildīgi!”, aicinot Liepājas pilsētas un Dienvidkurzemes novada iedzīvotājus no nolietotajām vieglo automašīnu […]

11. aprīlī no plkst. 13.00 slēgts klientu apkalpošanas centrs Brīvības gatvē

10/04/2024

Informējam, ka tehnisku iemeslu dēļ 11. aprīlī saīsināts darba laiks SIA “Eco Baltia vide” klientu centram Brīvības gatvē 289, Rīgā. Klientu apkalpošanas centrs Brīvības gatvē 289, Rīgā 11. aprīlī strādās no plkst. 9.00 līdz plkst. […]

Marta akcijas laikā Mārupē savāktas 29,64 tonnas dažāda veida atkritumu

08/04/2024

Martā regulārās akcijas laikā Mārupes pilsētā un pagastā iedzīvotāji nodevuši 29,64 tonnas dažāda veida atkritumu. Akciju organizēja vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide”, piedāvājot iedzīvotājiem bez maksas atbrīvoties no nederīgajām elektroiekārtām, lielgabarīta un sadzīvē […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi