aizvērt
open menu
facebook
Noslēgusies Latvijas Zaļā punkta akcija “Nomet ziemas riepu un iebrauc vasarā!”

Noslēgusies Latvijas Zaļā punkta akcija “Nomet ziemas riepu un iebrauc vasarā!”

Latvijas Zaļā punkta organizētās akcija “Nomet ziemas riepu un iebrauc vasarā!” ir izpelnījusies lielu autovadītāju interesi un iesaisti. Pusotra mēneša laikā “Eco Baltia vide”, “Eko Kurzeme” un “Jumis” šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumos autovadītāji  nodevuši vairāk nekā 27 t  jeb 2700 gb vieglo automašīnu riepu, kas tiks nodotas pārstrādei.

Ikviens, kurš akcijas laikā nodeva nolietotās riepas varēja piedalīties loterijā un izlozes kārtībā balvas ieguvuši:

  • “Virši – A” dāvanu karti 100 eiro vērtībā  iegūst  Anatolijs Lotko no Allažu pagasta, kurš riepas nodeva “JUMIS” šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā “Zemdegas”.
  • “Virši – A “dāvanu karti 50 eiro vērtībā iegūst  Ilze Bišofa, kura nodeva riepas “Eco Baltia vide” šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā un Regīna Beķere, kura nodeva riepas “Eko Kurzeme” laukumā. Veiksmīgos dāvanu karšu ieguvējus paziņosim gan Latvijas Zaļā punkta mājas lapā – www.zalais.lv, gan informēsim personīgi.

 “Nolietotās riepas pēc kalpošanas laika beigām ir jānogādā pārstrādei, lai šo materiālu pilnvērtīgi izmantotu jaunu izejvielu ražošanā. Tāpēc ar akcijas starpniecību autovadītājiem atgādinājām, kur ērti nevajadzīgās riepas nodot. Diemžēl, ja riepas tiek ilgi glabātas, tās izžūst un ir neizmantojamas pārstrādei, un vienīgais izmantošanas veids ir sadedzināšana enerģijas ieguvei, piemēram, cementa ražošanas rūpnīcās,” uzsver Kaspars Zakulis, AS “Latvijas Zaļais punkts” direktors.

Pērn veiktās aptaujas dati rāda, ka liela daļa iedzīvotāju – 61%, mainot riepas, vecās riepas atstāj autoservisā, no kurienes riepas tiek nosūtītas pārstrādei. Taču 25% autoīpašnieku vecās riepas glabā garāžās vai mājās, nebaltām dienām ar domu, ka varbūt kādreiz tās noderēs.

“Mūsdienās transporta nozarē ir sastopami dažādi risinājumi, kurus valstis un privātie uzņēmumi ievieš, lai pēc iespējas mazinātu negatīvo ietekmi uz vidi. Mums ir gandarījums, ka Latvijas autovadītāji ar dalību šajā akcijā ir pārliecinoši pauduši savu attieksmi, ka arī viņiem, kā ceļu satiksmes dalībniekiem, rūp vides aizsardzība. Akcijas rezultāti motivēs uzņēmumus vēl vairāk pievērsties jauniem risinājumiem šajā jomā,” atzīmē “Virši-A” izpilddirektors Jānis Vība.

Atgādinām, ka iedzīvotāji gada periodā nolietotās četras autoriepas bez maksas var nodot:

  • SIA “Eco Baltia vide” šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumos Getliņu ielā 5, Rumbulā, Stopiņu novadā un Ādažu novadā, Kadagā, „Kadagas attīrīšanas ietaises”. Plašāka informācija www.ecobaltiavide.lv.
  • SIA “Eko Kurzeme” šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā Ezermalas ielā 11, Liepājā. Plašāka informācija www.ekokurzeme.lv.
  • Siguldas pilsētas SIA “Jumis” šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā Siguldas novadā “Zemdegās”. Plašāka informācija www.jumis.lv.

Akciju “Nomet ziemas riepu un iebrauc vasarā!” rīko AS “Latvijas Zaļais punkts” sadarbībā ar partneriem SIA “Eco Baltia vide”, SIA “Eko Kurzeme” un Siguldas pilsētas SIA “Jumis”, kā arī A/S “Virši A” un SIA “Latakko”.

Saistītie raksti

Mīti un patiesība par kompozīta iepakojuma jeb dzērienu paku šķirošanu un pārstrādi

26/07/2024

Par kompozīta iepakojumu jeb dzērienu pakām, kurās tiek pildītas sulas, piens, kefīrs, arī vīns un citi dzērieni, valda dažādi mīti. Ir daļa atkritumu apsaimniekotāju un vides ekspertu, kas uzsver, ka tas ir pārstrādei derīgs materiāls. […]

“Eco Baltia vide” savos reģionos aicina šķirot arī dzērienu kartona iepakojumu jeb piena, kefīra, sulas u.c. pakas

18/07/2024

Attīstoties otrreizējo izejvielu pārstrādes iespējām pasaulē, palielinās to atkritumu daudzums, ko iedzīvotājiem iespējams šķirot dalīti no citiem atkritumiem. Piemēram, ja vēl pēdējos gados starp dažādiem iepakojumiem daudzviet netika pieņemts dzērienu kartona jeb kompozīta (dažādu materiālu […]

Derīgas lietas gluži par baltu velti. Saldū tapis otrreiz izmantojamu mantu skapis

16/07/2024

Lietu atkārtota izmantošana tāpat kā atkritumu šķirošana ir viens no ilgtspējīgiem ikdienas paradumiem, kas nereti tiek aizmirsts. Aktualizējot atkārtotas lietu izmantošanas nozīmi cilvēku ekoloģiskās pēdas mazināšanā un atgādinot, ka itin bieži tas, kas vienam var […]

“Eco Baltia vide” reizi mēnesī Skrundā nodrošinās klientu apkalpošanu klātienē

11/07/2024

No šā gada 1. jūlija vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” Kuldīgas novada Skrundas pilsētā un pagastā, kā arī Nīkrāces, Rudbāržu, Raņķu pagastā turpina sniegt sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus. Lai nodrošinātu pieejamāku klientu apkalpošanu ikvienam […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi