aizvērt
open menu
facebook
SIA “Eco Baltia vide” apgrozījums 2023. gadā palielinājies par 9,5%

SIA “Eco Baltia vide” apgrozījums 2023. gadā palielinājies par 9,5%

Vides apsaimniekošanas uzņēmuma SIA “Eco Baltia vide” neto apgrozījums 2023. gadā sasniedza 53,99 miljonus eiro, kas ir par 9,5% vairāk nekā 2022. gadā, kad neto apgrozījums bija 49,3 miljoni eiro. Apgrozījuma pieaugumu galvenokārt veicināja dabas resursu nodokļa (DRN) izmaiņas par atkritumu noglabāšanu poligonā, kā arī jaunu vides apsaimniekošanas pakalpojumu attīstība un otrreizējo izejvielu šķirošanas jaudu kāpināšana.

SIA “Eco Baltia vide” valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts: “Atkritumu un vides apsaimniekošana Latvijā ir stingri kontrolēta nozare, kas vienlaikus ir mainīga, ņemot vērā Eiropas Savienības (ES) augošās prasības attiecībā uz atkritumu apjoma samazināšanu un pārstrādes veicināšanu. Tāpēc mūsu attīstība 2023. gadā tika vērsta uz jaunu pakalpojumu ieviešanu, kas palīdz izpildīt biznesa mērķus, tostarp kāpināt otrreizējo izejvielu šķirošanas jaudas. Mūsu biznesa portfeli pēc “Pilsētas Eko serviss” iegādes un pievienošanas “Eco Baltia vide” pērn esam paplašinājuši arī pilsētvides apsaimniekošanā, kur praktizējam jau vairāk nekā desmit gadu. Tas ir nozīmīgs solis, lai nu jau kopā ar ilggadēju nozares dalībnieku strauji kāpinātu kvalitātes latiņu ceļu uzturēšanā galvaspilsētā un citviet Latvijā.”

Uzņēmuma neto peļņa pērn bijusi 12,1 miljons eiro, kas salīdzinot ar gadu iepriekš palielinājusies par 119,6%. To būtiski ietekmēja 2023. gadā veiktā uzņēmuma reorganizācija, pievienojot Sabiedrībai SIA “Pilsētas Eko serviss”, kas deva pozitīvu ietekmi 6,6 miljonu eiro apmērā.

“Eco Baltia vide” pērn turpināja darbu pie vairāku projektu attīstīšanas, tostarp būvgružu šķirošanas un pārstrādes laukumu izveides, sadzīves atkritumu, tekstilizstrādājumu un citu materiālu šķirošanas veicināšanas. Tāpat 2023. gadā turpinājās darbs pie jaunās atkritumu šķirošanas rūpnīcas būvniecības Pierīgā, kur kopējās investīcijas veido aptuveni 11,7 miljonus eiro, savukārt rūpnīcas kopējā šķirošanas jauda plānota 45 000 tonnu gadā.

Pērn “Eco Baltia vide” turpināja investīcijas uzņēmuma autoparka, iekārtu un tehniskā nodrošinājuma atjaunošanā un uzlabošanā ar mērķi nodrošināt nepārtrauktu uzņēmuma darbību un pakalpojumu sniegšanu klientiem augstākajā kvalitātē. No kopējām investīcijām, kas 2023.gadā specializētajam transportam tika paredzētas 1,3 miljonu eiro apmērā, aptuveni 90% tika novirzīti videi draudzīgāku atkritumu savākšanas automašīnu iegādei. Pārskata perioda beigās uzņēmums pakalpojumu nodrošināšanai klientiem izmantoja jau 17 videi draudzīgākas automašīnas.

“Ilgtspējas principu ieviešana “Eco Baltia vide” darbības procesos ir viens no svarīgiem pīlāriem mūsu attīstībā. Ņemot vērā ES straujo virzību uz “Zaļo kursu”, stingrākas prasības attiecībā uz videi draudzīgāku uzņēmējdarbību nacionālā mērogā ieņem lielāku nozīmi. Tāpēc jau šobrīd strādājam, lai maksimāli mazinātu mūsu darbības laikā radīto ietekmi uz vidi, tostarp transporta, kas atkritumu apsaimniekošanā un citās nozarēs kļūst noteicošs arī pašvaldību publiskajos iepirkumos,” pauž J. Aizbalts.

Viena no uzņēmuma prioritātēm pērn bijusi arī darba apstākļu uzlabošana, atbalsts darbiniekiem un darba drošības prasību ievērošana visaugstākajā līmenī. Lai to veicinātu, uzņēmumā aktīvi tiek ieviestas LEAN metodes un notiek regulāras darba drošības mācības darbiniekiem, kā arī tiek organizētas papildu izglītojošās kampaņas darbiniekiem par darba drošības jautājumiem.

Būtiska uzmanība pērn pievērsta arī klientu apkalpošanas un loģistikas procesu uzlabošanai. 2023. gadā veiktā klientu aptauja rāda, ka klientu novērtējums par sadarbību sasniedzis 8,5 punktus (10 punktu skalā). Augsts novērtējums iegūts arī Ilgtspējas indeksā: 2023. gadā “Eco Baltia vide” jau otro gadu pēc kārtas saņēma godalgu Platīna kategorijā. Lai noteiktu savas darbības ilgtspējas un korporatīvās atbildības atbilstības līmeni un, balstoties uz ekspertu atzinumu, veiktu nepieciešamos uzlabojumus piecās jomās – stratēģija, sabiedrība, vide, darba vide, tirgus attiecības – uzņēmums dalību Ilgtspējas indeksā plāno arī 2024.gadā.

Veicinot uzņēmuma attīstību, arī šogad “Eco Baltia vide” turpinās darbu pie investīciju projektiem otrreizējo izejvielu apsaimniekošanā un šķirošanas tīkla paplašināšanā reģionos, tekstila šķirošanas infrastruktūras attīstības, kā arī autoparka atjaunošanas pārejai uz darba specifikai atbilstošu zemu emisiju vai bezemisiju transportu.

Saistītie raksti

Īslīces SOS Bērnu ciematam ziedo vairāk nekā 230 salabotas elektroierīces

23/10/2024

Stiprinot sadarbību un veicinot ilgtspējīgu resursu pārvaldību, SIA “Eco Baltia vide” kopā ar mazumtirdzniecības uzņēmumu “Lidl Latvija” ziedo vairāk nekā 230 elektroierīču vienības Īslīces SOS Bērnu ciematam, kurā mājo bērni no 10 Latvijas pilsētām. Ziedotās […]

Saldū akcijas laikā savāktas 28,18 tonnas nolietotu autoriepu

23/10/2024

Iedzīvotājiem izrādot augstu interesi, akcijas laikā Saldū savāktas 28,18 tonnas nolietotu autoriepu. Akciju organizēja vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” sadarbībā ar SIA “Latvijas Zaļais punkts”, piedāvājot iedzīvotājiem bez maksas atbrīvoties no nolietotajām autoriepām. […]

Skrundas reģiona klientiem 24. oktobrī notiks klātienes konsultācija

18/10/2024

SIA “Eco Baltia vide” aicina Skrundas reģiona klientus uz klātienes konsultāciju 24. oktobrī Raiņa iela 11, Skrundā (domes ēkā). Konsultāciju darba laiks būs no plkst. 10.00 līdz 15.00. Klātienes konsultācijas laikā tiks piedāvāta līgumu noslēgšana, […]

19. oktobrī pie “Lidl Latvija” veikaliem iedzīvotājiem būs iespēja nodot nevajadzīgo elektrotehniku

17/10/2024

Šā gada 19. oktobrī no plkst. 09.00 līdz 14.00 vides apsaimniekošanas uzņēmumu SIA “Eco Baltia vide” apsaimniekotajos reģionos pie “Lidl Latvija” veikaliem tiks nodrošināta bezmaksas nevajadzīgās elektrotehnikas savākšana. Akcijas laikā ceļojošie furgoni pieņems nokalpojušās elektroierīces […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi