aizvērt
open menu
facebook
SIA “Eco Baltia vide” aicina rīdziniekus šķirot bioloģiskos atkritumus

SIA “Eco Baltia vide” aicina rīdziniekus šķirot bioloģiskos atkritumus

Sākoties rudens sezonai un aktīvam lapkritim, SIA “Eco Baltia vide” aicina Rīgas Ziemeļu rajona un Vidzemes priekšpilsētas iedzīvotājus sadzīves atkritumu konteineros neizmest bioloģiski noārdāmos atkritumus, bet šķirot un nodot tos atsevišķi. Saviem klientiem, kuriem nav iespēju veidot kompostu, SIA “Eco Baltia vide” nodrošina vairākus risinājumus bioloģisko atkritumu šķirošanai – pieejami gan konteineri, gan priekšapmaksas maisi, gan arī individuāli risinājumi lielākam apjomam.

Šķirot un atsevišķi nodot bioloģiskos atkritumus iedzīvotājiem ir ekonomiski izdevīgāk, jo bioloģisko atkritumu apsaimniekošana tiek nodrošināta par zemāku maksu nekā sadzīves atkritumiem. Turklāt saskaņā ar līgumiem sadzīves atkritumu konteinerā nedrīkst būt citu, tostarp, bioloģisko atkritumu būtisks piejaukums. Ja sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksa Rīgas Ziemeļu rajonā un Vidzemes priekšpilsētā ir 16,53 EUR/m3 ar PVN, tad bioloģisko atkritumu apsaimniekošanas maksa ir par 24% zemāka jeb 12,57 EUR/m3. Vienlaikus aicinām klientus rūpīgi ievērot arī bioloģisko atkritumu šķirošanas noteikumus, jo arī šajos atkritumos nedrīkst būt iepakojums vai cita veida atkritumi, kas nav bioloģiski noārdāmie.

Ja bioloģiskie atkritumi lielākā apjomā rodas pastāvīgi, klienti ir aicināti pieteikt un izmantot individuālus konteinerus, kuru apkalpošana tiek nodrošināta saskaņā ar grafiku. Šāds pakalpojums Ziemeļu rajonā un Vidzemes priekšpilsētā tiek nodrošināts jau aptuveni 70 adresēs. Citos gadījumos par 1,94 EUR/gab. ar PVN var iegādāties priekšapmaksas maisus (120 litri), kuru cenā jau ir iekļauta to izvešana pēc pieteikuma. Pasūtot vismaz desmit priekšapmaksas maisus, tie tiks nogādāti klientam bez papildu maksas objektā. Maisu iegādi var pieteikt arī pa tālr.8717 un riga@ecobaltiavide.lv, vienojoties par to saņemšanas laiku Brīvības gatvē 289, Rīgā. Lielākiem sezonālajiem bioloģisko atkritumu apjomiem SIA “Eco Baltia vide” piedāvā iespēju pasūtīt arī lielāka tilpuma maisus vai specializētos konteinerus.

Savukārt SIA “Eco Baltia vide” bijušie klienti no citām Rīgas atkritumu apsaimniekošanas teritorijām, kas bioloģisko vai sadzīves atkritumu priekšapmaksas maisus bija iegādājušies līdz 20.maijam, to izvešanu varēja pieteikt līdz šā gada 31.augustam. Šobrīd SIA “Eco Baltia vide” vairs nav tiesību sniegt sadzīves vai bioloģisko atkritumu apkalpošanas pakalpojumus teritorijās, ko iepirkuma rezultātā apkalpo citi uzņēmumi.

Tāpat SIA “Eco Baltia vide” atgādina, ka gan privātpersonu, gan juridisko personu atkritumu apsaimniekošanas līgumos iekļauts punkts, kurā atrunāts, ka sadzīves atkritumu konteineros nedrīkst būt citu atkritumu piejaukums, piemēram, riepas, elektronika, būvgruži vai koku lapas, bojātie augļi, zari u.c. dārza atkritumi. Ja sadzīves atkritumu konteinerā tiek konstatēts šo atkritumu būtisks piejaukums, konteiners netiek iztukšots un klients ir aicināts to atbrīvot no šo atkritumu piejaukuma, lai varētu nodrošināt to tukšošanu. Taču saskaņā ar līgumu maksa par plānoto izvešanas reizi tiek iekļauta rēķinā. Tāpēc aicinām klientus rūpīgi iepazīties ar līguma nosacījumiem un izmantot SIA “Eco Baltia vide” nodrošinātās iespējas šķirot dažādu veidu atkritumus, nodrošinot, ka mazāks atkritumu apjoms tiek apglabāts poligonā, bet vairāk nonāk pārstrādē, samazinot šo atkritumu radīto ietekmi uz vidi.

Par bioloģisko un citu atkritumu šķirošanas iespējām aicinām klientus ar mums sazināties pa tālr.8717 vai riga@ecobaltiavide.lv . Tāpat pieteikt pakalpojumus ērti var mūsu mājaslapā sadaļā “Pakalpojumi” vai mobilajā lietotnē “Eco Baltia”.

 

Saistītie raksti

E-atkritumu slogā – kā no tā izbēgt?

28/03/2024

Mūsdienu pasaulē elektroiekārtas ir kļuvušas par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu. Taču straujais tehnoloģiju progress un “ātrās modes” diktētā tendence rada jaunus izaicinājumus – elektroiekārtu patēriņš un atkritumu apjoms pieaug ar zibens ātrumu. Šī tendence apdraud vides […]

Babītes un Salas pagastā notiks divu dienu elektrotehnikas un lielgabarīta atkritumu nodošanas akcija

27/03/2024

18. un 19. aprīlī vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” aicina Babītes un Salas pagastu iedzīvotājus piedalīties nolietoto elektroiekārtu, lielgabarīta un sadzīvē radušos bīstamo atkritumu bezmaksas nodošanas akcijā. Iedzīvotāji aicināti līdz 12. aprīļa plkst. […]

SIA “Eco Baltia vide” klientu apkalpošanas centru un atkritumu šķirošanas laukumu darba laiks Lieldienās

22/03/2024

Informējam par izmaiņām SIA “Eco Baltia vide” klientu apkalpošanas centru un atkritumu šķirošanas laukumu darba laikos Lieldienu brīvdienu laikā. Ceturtdien, 28. martā SIA “Eco Baltia vide” klientu apkalpošanas centri un zvanu centri strādās saīsinātu darba […]

SIA “Eco Baltia vide” klientiem Pļaviņās uzsākta bioloģisko atkritumu konteineru uzstādīšana

21/03/2024

Sekojot aktualitātēm atkritumu šķirošanā, vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” pēc SIA “Pļaviņu komunālie pakalpojumi” pieprasījuma arī Pļaviņās un Aiviekstes, Klintaines un Vietalvas pagastos sākusi konteineru uzstādīšanu dalītai bioloģisko atkritumu vākšanai, jau martā uzstādot […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi